ABD'den kritik İran açıklaması!

ABD'den kritik İran açıklaması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, basın toplantısında İran'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar;

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gerçekleştirdiği toplantıya katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmasında  çarpıcı açıklamalarda bulunan Sanders, "İran nükleer silahlara hiçbir zaman sahip olmamalı." dedi.
İsrail'in İran'ın nükleer programıyla alakalı yaptığı açıklamaları dikkate aldıklarını belirterek "İran nükleer silahlara hiçbir zaman sahip olmamalı." şeklinde konuştu.
İsrail'in sunmuş olduğu bilgi ve belgeler doğrultusunda İran'ın nükleer programıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini dile getiren Sanders, "Bu durum, ABD'nin uzun zamandır bildiği bir gerçeği ortaya koyuyor. İran dinamik ve gizli bir nükleer silah programını sürdürüyor. Bunu dünyadan ve kendi halkından saklamaya çalıştı ancak başaramadı." dedi.

İRAN NÜKLEER GÜCÜNÜ GİZLEDİ
İran'ın nükleer güce sahip olmasının dünyada  yıkıcı etki yaratacağına değinen Beyaz Saray Sözcüsü, "İran rejimi kendi komşularına ve diğer ülkelere karşı yıkıcı silahları kullanacağını göstermiştir. Bu yüzden İran nükleer silahlara hiçbir zaman sahip olmamalı." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptığı yazılı açıklamasında İran'ın dünyadan nükleer gücünü gizlediğini belirterek bu durumu, "Belgeler İran'ın nükleer silah programını yıllardır devam ettirdiğini gösteriyor. İran, nükleer silah ve füze sistemlerini geliştirmeye devam etti. İran çok büyük atomsal arşivi dünyadan ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansından bugüne kadar gizledi." şeklinde eleştirdi.

İsrail Başbakanı'nın Tel Aviv'de yaptığı açıklamada israil istihbaratının "İran nükleer programına ait 183 CD'de dosyalanmış 55 bin sayfa gizli bilgiye" ulaştığını aktarmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump ise, İran'la aralarında yapılan anlaşmadan çekilmek istediğini ve anlaşmaya sıcak bakmadığını her fırsatta dile getiriyor.
Siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.