ABD'den S-400 tehdidi: Patriot süreci sona erer

ABD'den S-400 tehdidi: Patriot süreci sona erer

ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD çekilecek, bununla ilgili bir şüphe yok" dedikten sonra, Türkiye'nin S-400 alması durumunda, Patriot sürecinin son bulacağını kaydederek adeta tehdit etti.

ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD çekilecek, bununla ilgili bir şüphe yok" ifadesini kullandı ve Türkiye'den giden heyetle yapılan görüşmelerin son derece verimli olduğunu vurguladı. Yetkili, Türkiye'nin S-400 alması durumunda, Patriot sürecinin son bulacağını kaydetti.

ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD çekilecek, bununla ilgili bir şüphe yok" ifadesini kullandı ve Türkiye'den giden heyetle yapılan görüşmelerin son derece verimli olduğunu vurguladı.

ABD'li üst düzey yetkili, Türkiye'nin S-400 alması durumunda, Patriot sürecinin son bulacağını kaydetti.

Türkiye ile ABD arasında uzun zamandır S-400, Patriot ve F-35'lerin teslimi gibi konularda çeşitli anlaşmazlıklar yaşandığı biliniyor.

S-400'LE TÜRKİYE'NİN CAYDIRICILIĞI ARTACAK

Türkiye, milli uzun menzilli füze ve hava savunma sistemini geliştirmeye yönelik çabalarını sürdürüyor. Uzmanlar, Rusya'dan tedarik edilmesi beklenen S-400'lerin bu süreçte Türkiye'nin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacağını ve caydırıcılığını artıracağını belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.