ABD’den lazer silahı için milyon dolarlık anlaşma

ABD’den lazer silahı için milyon dolarlık anlaşma

ABD Donanması 30 kilowatt güçteki bir lazer silahına 2020 yılında sahip olacak. ABD basınında yer alan iddiaya göre, bu proje kapsamında Lockheed Martin ile 150 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atıldı.

Anlaşma kapsamında şirketin insansız hava aracı (İHA) imha eden lazer silah sistemini 2020'ye kadar teslim etmesi gerekiyor. CNN International, geçtiğimiz aylarda ABD Donanması'nın Basra Körfezi'nde dünyanın ilk insansız hava aracı (İHA) imha eden lazer silah sistemini (LaWS) test ettiğini duyurmuştu. Ancak bu silah projenin prototipi niteliğindeydi.

-İNGİLTERE LAZER SİLAHI GELİŞTİRMEK İÇİN YAKLAŞIK 135 MİLYON TL BÜTÇE AYIRDI-

Söz konusu habere göre, USS Ponce adlı amfibik nakliye gemisine konuşlandırılan LaWS, belirlenen hedefleri başarıyla imha etmişti. Lazer silahlarının mühimmata ihtiyaç duymaması ve seri atışlar yapabilmesi nedeniyle gelecekte daha fazla kullanılacağı tahmin ediliyor.

Ancak bu alanda çalışmalar yapan tek ülke ABD değil. İngiltere geçtiğimiz aylarda lazer silahı geliştirmek için 30 milyon sterlin (yaklaşık 135 milyon TL) bütçe ayırdığını duyurmuştu.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada çalışmanın amacı "enerjiyi tek bir yerde toplayarak bunun silahlı kuvvetlerin envanterine alınabilecek bir silaha dönüştürülüp dönüştürülemeyeceğinin saptanması" ifade edilmişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.