ABD'li General, Münbiç'ten çekilmeyeceklerini söyledi

ABD'li General, Münbiç'ten çekilmeyeceklerini söyledi

ABD'nin Suriye'deki güçlerinden sorumlu Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, ABD güçlerinin Menbiç'ten çekilmeyeceğini bildirdi.

CNN İnternational, "ABD Generali: ABD askerleri, Suriye'nin Menbiç kentinden çekilmeyecek" başlığı ile verdiği haberde, "CNN'ye konuşan önde gelen bir askeri şahsiyet, ABD askerlerinin Suriye'nin Kuzeyindeki stratejik önemi olan Menbiç kentinden çekilmeyeceğini söyledi" diye aktardı.

Türkiye'nin ise ABD'den Menbiç'teki güçlerini çekmesini istediğine işaret edildiği habere göre, "ABD Merkez Kuvvletleri Komutanı General Joseph Votel, ABD güçlerini Menbic'den çekmeyi 'değerlendirdiğimiz bir şey değil'” açıklamasında bulundu.

Bu açıklamayı yorumlayan CNN İnternational ise "Bu, Ankara'nın bölgeye doğru ilerleme sözünü yerine getirmesi durumunda ABD'li güçlerin Türkiye'nin ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki operasyonun ortasında kalma riskine gireceğini" söyledi.

CNN İnternational, Zeytin Dalı Harekatı için "Türkiye ile IŞİD'le savaşan Kürt milislerini destekleyen ABD arasında tansiyon yarattı" yorumunu yaptıktan sonra, "ABD'nin Menbiç'e olan taahhüdünün teyidi"nin Suriye'deki karşıt tarafların Soçi'de Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılmaya hazırlandığı bir zamanda geldiğini vurguladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.