ABD'nin gizli planı deşifre oldu! Ege'deki adalarda üs kuracak 

ABD'nin gizli planı deşifre oldu! Ege'deki adalarda üs kuracak 

ABD, Yunanistan ile imzaladığı yeni savunma anlaşmasının ardından Ege'de bulunan adalarda yeni üs kurma hazırlığına girişti.

Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından www.eleftherostypos.gr'nin haberine göre geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı ile Yunanistan Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları arasında 5 yıl süreli imzalanan Savunma Anlaşması'nın kilit maddelerinden birinin ABD'nin Girit Adası'ndan sonra Ege'deki bazı adalarda üs kurulmasına izin verildiği ortaya çıktı.

 

ABD EGE'YE YERLEŞİYOR

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın medyaya yaptığı açıklamada, ABD'nin Ege adasında yeni bir ABD üssü inşa etmeye hazırlandığı ve Ege'deki Yunanistan adasında ABD Donanmasının yanı sıra Donanmanın Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığının güçlendirilmesini ve hızlı gelişimini kolaylaştıracak bir yer olduğunu söyledi.

 

GÖKÇEADA'YA SADECE 7 MİL UZAKLIKTA

 

ABD üssünün kurulacağı adanın Gökçe Ada'ya 7 mil uzaklıktaki Semadirek (Samothraki) Adası'nın olduğu açıklandı. Dedeağaç (Evros) iline yakınlığı ve Rus donanmasının Çanakkale Boğazı'ndan geçişlerini takip edebilecek coğrafi konuma sahip olduğu gerekçesiyle kararın alındığı açıklandı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.