Abdullah Gül ile Ali Babacan küstü! Ali Babacan cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?

Abdullah Gül ile Ali Babacan küstü! Ali Babacan cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın arasının son günlerde açıldığı iddia edildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olma hayali tüm sıcaklığıyla devam ederken, kuruluşuna öncülük ve fikir babalığı yaptığı DEVA Partisi'nden Gül'e kötü haber geldi.

Ali Babacan ile Abdullah Gül'ün küstüğü, Babacan'ın Gül'ün hayallerini yıkmak için cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia edildi.

 

İşte Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin köşesinden çarpıcı kulisler...

 

- Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu mu olacak, İmamoğlu mu diye hesap yapıyoruz ama Ali Babacan faktörünü unutmamak lazım.

- DEVA Partisi’nin, Millet İttifakı’nın ismine itirazı olduğu biliniyor. DEVA, CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’na eklemlenmek yerine, yeni bir ittifak kurulmasını öneriyor. Açıkladıkları bir isim önerileri yok.

Ama cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Ali Babacan’ın bir çıkış yapabileceği konuşuluyor. Babacan, muhafazakâr seçmenden oy alabilmek için CHP dışında bir adayın gösterilmesi gerektiğini savunuyor.

- Bu durumda Babacan’dan Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ismine bir şerh gelebilir mi? Hemen aklınıza Abdullah Gül gelmesin. Gül ile Babacan’ın arasının bir süredir limoni olduğu söyleniyor. Babacan kendisini ya da başka bir ismi gündeme getirebilir.

 

Ekrem İmamoğlu bağımsız cumhurbaşkanı adayı olur mu?

 

Şimdi sıra geldi 10 puanlık uzmanlık sorusuna. Ankara kulislerinde konuşulan birkaç konu var. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı olmasını engellerse İmamoğlu partisinden bağımsız olarak aday olur mu? Erken bir yanıt olacak ama ben İmamoğlu’nun bunu göze alacağını sanmıyorum. Böylece baştan CHP’nin adayıyla yarışmayı ve CHP oylarının bir bölümünü kaybetmeyi göze almak demek olur.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.