ABD'yi karıştıran iddia! İşkenceci sorgulama teknikleri ile çokça eleştirilen CIA Başkanı Gina Haspel öldürüldü mü?

ABD'yi karıştıran iddia! İşkenceci sorgulama teknikleri ile çokça eleştirilen CIA Başkanı Gina Haspel öldürüldü mü?

ABD'yi karıştıran iddia! İşkenceci sorgulama teknikleri ile çokça eleştirilen ve hakkında ABD Başkanı Donald Trump'ın kovmayı düşündüğü söylentileri olan CIA Başkanı Gina Haspel öldürüldü mü?

Korona virüs salgını, ırkçılık olayları, bir türlü neticeye varamayan ABD Başkanlık seçimleri derken ABD oldukça zor günler geçiriyor. Aynı zamanda kendi geçmişi ile de yüzleşme ile karşı karşıya kalan ABD’de oldukça ilginç gelişmeler her gün gazetelerde manşetlere düşüyor. Bu gelişmelerden en sonuncusu ise işkenceyi de barındıran sorgulama teknikleri ile tanınan ve CIA'da uzun yıllar görev alan, Londra gibi şehirlerin istasyon şeflikleri ve gizli misyonları da barındıran birçok görevde bulunan Gina Haspel’in evinde ölü bulunduğu iddiası.

Kasım ayında CIA Direktörü Gina Haspel'in nerede olduğuna dair söylentiler vardı. Örneğin, komple teorileri ile tanınan Rumor Mill News'te yayınlanan bir makale, Haspel'in vatana ihanetten tutuklandığını iddia etti. Diğer basın organlarından bazıları ise Haspel'in doğal nedenlerden dolayı ölü bulunduğunu iddia etti.

15 Kasım 2020'de Associated Press , yanlış olduğunu belirledikleri söylentiyi araştıran bir makale yayınladı:

İDDİA: ABD Ordusu, 3 Kasım ABD seçimlerinde oylama usulsüzlüklerine dair kanıtlar bulunan sunucuları ele geçirmek için İspanyol seçim yazılımı şirketi Scytl'in Frankfurt ofisine baskın düzenledi.

AP'NİN DEĞERLENDİRMESİ: Yanlış. Hem Ordu hem de Scytl, Associated Press'e iddianın doğru olmadığını söyledi. Ayrıca, Scytl'ın Frankfurt, Almanya'da ofisleri veya sunucuları yoktur.

GERÇEKLER: Sosyal medya kullanıcıları Cumartesi günü muhafazakar web siteleri tarafından yayınlanan, ABD seçimlerinde yanlış bir işlem yapıldığını ortaya çıkaran sunucuların Almanya'daki ABD askeri kuvvetleri tarafından el konulduğunu iddia eden raporları paylaşıyorlardı. Gönderilerin çoğu, sunucuların Barselona merkezli Scytl yazılım şirketine ait olduğunu söyledi ve bazıları sunucuların Dominion Oylama Sistemlerinden bilgi barındırdığını önerdi.

Bu baskın gerçekleşmese de komplo teorisyenlerini durdurmadı.

29 Kasım'da, Rumor Mill News, Haspel'in yaptığı iddiasıyla bir makaleyi yeniden yayınladı (makalenin nereden geldiği tam olarak net değil, ancak bir "Qanon " dan geliyor gibi görünüyor - bir devlet görevlisi kılığında bir kişinin kaleme aldığı, kaynaksız bir söylenti). bu baskın sırasında ağır şekilde yaralandı ve daha sonra uçakla Guantanamo Körfezi gözaltı kampına (GITMO) gönderildi ve burada vatana ihanetten tutuklandı.

CIA Direktörü Gina Hasple, sunucuların güvenliğini sağlamak için Frankfurt Almanya CIA binası baskınında yaralandıktan sonra tutuklandı.

Binanın muhafızları yoktu ve korumasızdı. Hasple (soyadı yanlış yazılmış), binayı böylesine şüpheli bir baskından korumak için bazı özel askeri eğitimli güvenlik güçlerini içeri çekti. Baskın olduğunda Hasple (soyadı yanlış yazılmış) oradaydı ...

… CIA, öldürülen 5 asker ve bir CIA görevlisinin bir helikopter kazasında öldüğünü açıkladı.

Hasple hava tahliye edildi. O, tedavi gördüğü GITMO'ya uçtu ve vatana ihanetten mahkemeye verildi. İşbirliği yapmamayı seçerse iptal edilebilecek daha hafif bir ömür boyu hapis cezasına yardım etmeyi kabul etti. Şimdi sunucularla ilgili bilgileri, ne için olduklarını, ne yaptıklarını ve kimin dahil olduğunu teslim etti.

Bu makalenin yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Haspel hakkında, CIA direktörünün "doğal nedenlerden" "ölü bulunduğunu" iddia eden başka bir söylenti dolaşmaya başladı, bu da hükümetin Haspel'i gerçekten öldürdüğü ve şimdi onu örtbas ettikleri yönünde spekülasyonlara yol açtı.

TRUMP İLE ARASI BOZUKTU

Trump ile arası açık olan CIA Başkanı Gina Haspel’in Biden başkanlık koltuğuna oturduğunda istifa etmesi bekleniyordu. Biden’ın CIA Direktörlüğü için Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan Tom Donilon’ı düşündüğü söyleniyor. Listede Mike Morell, Darrell Blocker, Sue Gordon, Vincent Stewart ile Jeh Johnson da yer alıyor.

ABD’deki bir teyit sitesi bunun doğru olmadığını yazsa da konu henüz tam anlamıyla açıklığa kavuşmuş değil şimdilik çünkü Haspel kameralar önüne çıkıp herhangi bir açıklama yapmadı bu konu ile ilgili olarak.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.