Açılışta dolma yeme yarışması

Açılışta dolma yeme yarışması

Anadolu Türk mutfağının ünlü markalarından Ziyafe Kayseri Mutfağı, yeni şubesini İstanbul’daki Viaport AVM’de açtı. Açılışta konuklara sarma ikram edilirken ‘Yaprak Sarma Yeme Yarışması’da düzenlendi.

Büyük ilgi gören açılışta usta ellerin hazırladığı lezzetler büyük beğeni topladı. Restoranın açılış kurdelesini ise gazeteci, sanatçı Ömür Gedik, futbol yorumcusu Sinan Engin ve Ziyafe Kayseri Mutfağı’nın sahibi Salim Yiğit kesti.

 

 

Ev yemeklerini çok sevdiğini söyleyen Sinan Engin, özellikle yaprak sarmayı çok sevdiğini, önüne gelen sarmaları yiyerek gösterdi ve "Ev yemeklerinin yerini bir şey tutmaz" dedi. Ömür Gedik ise bir oturuşta kaç tane yersiniz sorusuna, "Sarma çok lezzetli, kendimi kontrol etmezsem eğer bayağı yerim, sarmanın özelliği çekirdek ve patlamış mısır gibi olması. Bir başlayınca durmak zor oluyor, yarışma kıran kırana geçeceğe benziyor, yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim" dedi.

 

 

12 kişinin yaprak sarmaları bitirmek için yarıştığı yarışmada, Osman Can (23) isimli genç, 1 dakikada 25 yaprak sarma yiyerek birinci oldu. Yaprak sarmaları rakiplerinden daha kısa sürede bitirdiği için yarım altınla ödüllendirilen Can, "Sarmalar, çok lezzetliydi. Güzeldi ve doydum” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.