Acun Ilıcalı’ya şok! Dava açıldı

Acun Ilıcalı’ya şok! Dava açıldı

TV8’in sahibi Acun Ilıcalı’ya dava açıldı. İşte ayrıntılar;

Duman'ın solisti Kaan Tangöze, medya patronu Acun Ilıcalı'ya tazminat davası açtı.

Kaan Tangöze, şarkılarını izinsiz kullanan MNG Yayıncılık ile Acun Medya'ya 10 bin liralık tazminat davası açtı.

Rock müzik grubu Duman’ın solisti Kaan Tangöze, 11 eserinin izin kullanıldığı gerekçesiyle Acun Medya Prodüksiyon ve MNG Yayıncılık’a 10 bin TL’lik tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, 11 eserin kendisinden izin alınmadan birçok kez kullandığını ifade eden Kaan Tangöze, izinsiz kullanımların 37 tanesini tespit ettiğini belirtti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada, Kaan Tangöze'nin eserlerinin, söz yazarı ve besteci sıfatıyla kayıtlı olduğu MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Meslek Birliği) tarafından korunduğu vurgulandı. Kaan Tangöze eserlerinin, MNG Yayıncılık AŞ'ye ait Acun Ilıcalı’nın kanalı TV 8 kanalı ile Acun Medya Prodüksiyon'un yapımcısı olduğu "O Ses Türkiye" ve "O Ses Türkiye Çocuklar" isimli televizyon programlarında birçok kez kullanıldığı anlatıldı.

Kaan Tangöze'nin avukatı Eylem Akkayalı dava dilekçesinde, "Müvekkilin davalılar tarafından hukuka aykırı olarak içine düşürüldüğü tüm bu olumsuz durumlar nedeniyle davalıların tecavüzünün tespitini, önlenmesi ve durdurulmasını ve davalılardan 5 bin lira maddi ve 5 bin lira manevi olmak üzere toplam 10 bin liranın tahsiline karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Kaan Tangöze dava dilekçesinde davaya konu 11 eserin isimleri ise şöyle:

"Senden Daha Güzel", "Oje", "Bu Akşam", "Köprü Altı", "Ah", "Seni Kendime Sakladım", "Haberin Yok Ölüyorum", "Bekle Dedi Gitti", "Melankoli", "Belki Alışman Lazım."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.