Afganistan sorunu “Gardaş Diyarı”nda

Afganistan sorunu “Gardaş Diyarı”nda

Afganistan’ın yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar kapsamında Azerbaycan ve Türkiyeli yetkililer Bakü’de bir araya gelerek ülkenin sorunlarını masaya yatırdı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla 7’nci Bakanlar Konferansı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

Konferansa Azerbaycan, Afganistan, Türkiye, Pakistan ve İran Dışişleri Bakanları, Hindistan Dışişleri Bakanı, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan ile Afganistan'daki Rusya ve Çin Özel Temsilcileri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan gelen heyetler katıldı.

ALİYEV’DEN AFGANİSTAN KONUŞMASI

Aliyev toplantıda yaptığı konuşmada Azerbaycan’ın Afganistan'ın gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtirken, “Sınırların uluslararası düzeyde tanınması ve korunması, bölgesel güvenliğin kilit şartı, aynı zamanda Asya Kalbinin temeli olan İstanbul Süreci'nin de temelini oluşturan ve dünyadaki güvenlik sağlayan bir unsur olan bakanlar kurulu bildirisinde de yansımıştır. Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru Bakü-Tiflis-Kars, Afganistan'ın dünya pazarına girmesini sağlayacak ve Afgan malları Avrupa pazarlarına daha çabuk ulaşacak. Azerbaycan, Afganistan'ı ticaret ve ulaşım için bir merkez olarak görmekten memnuniyet duyuyor” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Afganistan’ın gelişiminin bütün bölge için önemine dikkat çekti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.