Afrika'dan umut veren açıklama: Koronavirüsün ilacını bulduk, bugün piyasaya sürülecek

Afrika'dan umut veren açıklama: Koronavirüsün ilacını bulduk, bugün piyasaya sürülecek

Afrika ülkesi olan Madagaskar'ın Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, koronavirüse karşı geliştirdikleri bitkisel ilacı bugün tanıtacaklarını açıkladı.

Afrika ülkesi olan Madagaskar'da, Uygulamalı Araştırma Enstitüsünce geliştirilen ve artemisia bitkisi ile ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan ilacın, "Covid Organics" ismiyle piyasaya çıkacağı ileri sürüldü.

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdikleri önleyici ve tedavi edici bitkisel ilacı bugün tanıtacaklarını bildirdi.

Ulusal televizyon kanalı TVM'de açıklamada bulunan Rajoelina, Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsünce (IMRA) geliştirilen ve klinik testleri geçen "Covid Organics" adlı bitkisel ilacın hazır olduğunu açıkladı.

 

BUGÜN PİYASAYA SÜRECEKLER


Covid Organics'in 'Pelin otu' olarak bilinen artemisia bitkisi başta olmak üzere ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluştuğunu belirten Rajoelina, gün içinde ilacı görücüye çıkaracaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Rajoelina, ilacın seri üretimine hemen başlayacaklarını, daha çok sıtma tedavisinde kullanılan artemisianın tıp dünyasında uzun zamandır bilindiğini aktardı.

 

ARTEMİSİA BİTKİSİ ÇİNLİ DOKTORA NOBEL KAZANDIRMIŞTI


Çinli bilim insanları tarafından Vietnam Savaşı'nda tedavide kullanılan artemisia, uzun süredir laboratuvarlarda test ediliyor.

Son olarak Çinli Doktor Youyou Tu, sıtmanın tedavisinde yüksek yok edici etkiye sahip artemisianın maddesini keşfedip saflaştırdığı için 2015 Nobel Tıp Ödülü'nü kazanmıştı.

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.