Ahmet Ercanlar Hürriyet’ten neden ayrıldı? İşte o açıklama…

Ahmet Ercanlar Hürriyet’ten neden ayrıldı? İşte o açıklama…

Hürriyet Gazetesi’nin Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanlar, Hürriyet Gazetesi’nden ayrılmasının nedenlerini sosyal medya hesabından açıkladı. 

Önceki gün katıldığı radyo programında Hürriyet Gazetesi’nden ayrıldığını açıklayan Ahmet Ercanlar, Twitter hesabından ayrılığa ilişkin detayları paylaştı. Ercanlar, “Gazeteye çağrıldım ve insan kaynaklarında önüme bir klasör tweet konuldu. Bazıları hakem eleştirilerim, bazıları Fenerbahçe lehine tweetlerimdi. Anlam veremedim. İletişim fakültesinde gazeteciliğin halk için yapıldığını öğrendim. İnsanlara gördüklerimi yazmamam kabul edilemezdi” ifadelerini kullandı.

Deneyimli spor muhabiri Ahmet Ercanlar, Ali Koç ve Fenerbahçe lehine yaptığı paylaşımların ardından gazete yönetimiyle ters düştüğünü ve istifa etmeye karar aldığını açıkladı.

Ahmet Ercanlar sosyal medyadan ayrılığa ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“9 yılı aşkın Hürriyet’te görev yaptım. Bu süreçte bana verdiği her şey için Hürriyet ailesine teşekkür ederim. Ancak son zamanlarda özgürlüğüme müdahale edildiğini hissettim ve bağlarım kopmaya başladı. Ardından aşağıda yazacağım gelişmeler oldu.

Gazeteye çağrıldım ve insan kaynaklarında önüme bir klasör tweet konuldu. Bazıları hakem eleştirilerim, bazıları Fenerbahçe lehine tweetlerimdi. Anlam veremedim. İletişim fakültesinde gazeteciliğin halk için yapıldığını öğrendim. İnsanlara gördüklerimi yazmamam kabul edilemezdi.

Benim Ali Koç lehine bir şey yazmam,  ya da Fenerbahçe’ye bir haksızlık yapıldığında bunu dile getirmem her şeyden önce kamu yararına bir şeydir. Bir kesime haksızlık yapılıyorsa bunu dile getirmek zorundayım.

Bunun üzerine 2 subliminal mesaj verdim. İki instagram mesajı ile savunma isteyenlere yanıtımı ilettim.

Ancak yaşananlardan sonra bu yanıtlarım yeterli değildi. Ya gazetede kalıp susacaktım ya da onurlu bir şekilde bırakacaktım. Her gün ölmektense bir kez ölmeyi tercih ettim. Çünkü eğer kalsaydım susmak ve yapılan herhangi bir haksızlığa ses çıkartmamam gerekecekti. Bu bana uymazdı.

Müdürümü aradım ve çıkışım için gerekli kolaylığın sağlanmasını rica ettim. O da yardımcı oldu ve bugün çıkışımı aldım. Ne korkağım, ne kahramanım. Sadece gazeteciyim. İşimin gereğini yaptım. Mesleğimi yapamayacağım noktada bıraktım. Bundan sonra da haberlerime devam edeceğim.”

ae-1.jpgae2.jpgae-3.jpgae-4.jpgae-5.jpg

ae-7.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.