Ahmet Hakan'dan şarkıcı Alpay'a: Yadırgadım

Ahmet Hakan'dan şarkıcı Alpay'a: Yadırgadım

Ünlü şarkıcı Alpay'ın dün basında yer alan Zeki Müren'le ilgili olumsuz değerlendirmesini, Ahmet Hakan bugünkü yazısında eleştirdi.


Hürriyet'teki köşesinde Ahmet Hakan'ın Alpay'la ilgili değerlendirmesi şöyle:

Zeki Müren’i çok severim.

Hele onun erken dönemlerinde klasik eserleri seslendirmesine meftunumdur. Mesela “Gül Yüzlülerin Şevkine Gel Nûş Edelim” şarkısını, hiç kimse onun kadar güzel terennüm edemez.

Alpay’a gelince...

Duygu katarak şarkı söyleme işinin bir numarasıdır. Onun her zaman genç kalışını ve her zaman bir arayışta oluşunu hep takdirle karşılamışımdır. Siyasi görüşlerini de her zaman büyük bir anlayışla karşılarım.

Alpay’ın Sabah gazetesinde Zeki Müren’i eleştiren sözlerini okuyunca...
Duraksadım.

Şöyle şeyler söylüyordu Zeki Müren için:

 “On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçesiyle Türk sanat müziğini katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye’de kötü örnek olmuştur.”

 “Arada kaldım, duraksadım” falan diyorum ama yine de ölüp gitmiş bir sanatçı hakkında, bir başka sanatçının bu denli keskin ifadeler kullanmasını yadırgadığım için kendimi Zeki Müren’e daha yakın hissettim.

Zeki Müren, sadece bir dönemden ibaret değildir ki...

Ne yani?

Alpay, Zeki Müren’in klasik eserleri kusursuz biçimde icra ettiği şarkılarını 10 kulağından biriyle de olsun dinlemez mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.