AK Parti ile BBP arasında sürpriz görüşme

AK Parti ile BBP arasında sürpriz görüşme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 2019 yılının Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimde işbirliği için BBP heyeti ile bir araya geldi.

2019 yılında yapılması planlana yerel seçimler için partilerin ittifak görüşmeleri hız kesmeden sürüyor.

Yerel seçimde ittifak için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret eden BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, BBP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Yelis ve Samet Bağcı ile AK Parti Genel Merkezi'ne gitti.

Yapılan ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Cumhur ittifakının yanında yer alacaklarını ifade etti.

Özhaseki ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Tunç, son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin koyacağını açıkladı.

Tunç, BBP'nin Cumhur İttifakı'nı destekleyip desteklemeyeceğinin sorulması üzerine; 

'Bir çerçeve belirlendi ama detayı olmadan bir şey söyleyemeyiz. Ama Büyük Birlik Partisi görüşmelerden öncede deklare etmişti. Biz Güneydoğu'da bugün kayyum atanan bölgelerde, HDP'nin hakim olduğu bölgelerde aday çıkarmayacağımızı zaten açıklamıştık. Ankara ve İstanbul gibi yerlerde de aday çıkarmayarak destekleneceği söylenmişti. Ama bundan sonraki süreci önümüzdeki günlerdeki çalışmalar belirleyecektir.' yanıtını verdi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.