Akar: Kırım'ın işgalini tanımıyoruz tanımayacağız!

Akar: Kırım'ın işgalini tanımıyoruz tanımayacağız!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, iki ülke arasındaki gerilimin bir an önce bitmesini istediklerini belirterek, “Biz her zaman söylediğimiz gibi, uluslararası hukuk çerçevesinde toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde, barışçıl yollarla, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir an önce bitmesinden yanayız.” dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları ile Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun da katılımıyla bugün video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi. Ukrayna’daki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirten Bakan Akar, Ukrayna’nın Türkiye’nin stratejik müttefiki olduğunu söyledi.

“KIRIM TATARLARININ GELECEĞİ İLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Kırım’ın işgalini tanımadıklarını ve Kırım Tatarlarının geleceği ile yakından ilgilendiklerine dikkat çeken Akar, şunları söyledi:

“Onların geleceği ile yakından ilgileniyoruz. Onların güvenliği, barış içinde yaşaması, toprak bütünlüğü konusunda devlet olarak beyanlarımızı yaptık. Kırım’ın işgalini tanımadığımızı söyledik. Oradaki Kırım Tatarlarının mevcudiyeti ile geleceği ile yakından ilgilendiğimizi söyledik. Biz her zaman söylediğimiz gibi, uluslararası hukuk çerçevesinde, toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde, barışçıl yollarla, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir an önce bitmesinden yanayız. Bunun için de biz Türkiye olarak iki tarafa da görüşmelerin, konuşmaların yapılıp, diyaloğun sağlanıp, bu işin bir an önce barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusunda her türlü desteği sağlıyoruz.”

4 BİN 48 TATBİKAT YAPILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında, nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Uzak Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

RUSYA GÜNEY ASKERİ BÖLGESİNDE DENETİM BAŞLATTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Güney Askeri Bölgesinde denetim başlattığını bildirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, denetim çerçevesinde 50’den fazla tatbikat düzenleneceği aktarıldı. Rus birliklerinin denetim çerçevesinde konuşlandırıldıkları kalıcı konuşlanma yerlerinden epey uzak mesafeye hızla yeniden konuşlandırma eğitimi yapacağı belirtildi.

RUSYA’DAN UKRAYNA SINIRINA YOĞUN ASKERİ SEVKİYAT

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart’ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna sınırı boyunca 28 taktik tabur grubu konuşlandırdığını bildirdi. Homçak, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da, Rusya’nın Rostov, Bryansk ve Voronej bölgelerindeki askeri varlığı artırdığını ayrıca Kremlin yönetiminin Donbas bölgelerine askeri teçhizat ve mühimmat temin etmeyi sürdürdüğünü aktardı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.