Aklına esen fetva veriyor! Sunuculardan Ramazan ertelensin videosu

Halk TV'nin eski genel müdürü Şaban Sevinç ile yine Halk TV eski çalışanlarından Lale Özan Arslan skandal bir yayın gerçekleştirdi. Sosyal medyada yayın yapan ikili çeşitli gerekçeler öne sürüp Ramazan ertelensin fetvası verdi...

Gazeteci Şaban Sevinç ile Lale Özan Arslan sosyal medyada yaptıkları yayınla bu kez de din otoritesi pozisyonuna evrildiler.

SPEKÜLATİF CÜMLELER

Biri Halk TV'nin eski genel müdürü, diğeri ise çalışanı olan Sevinç ve Arslan önce AK Parti'nin Ramazan'ı yasaklayacağı yönünde spekülatif cümleler kurduktan sonra, sanki bu gerçekmiş gibi üzerinden skandal yorumlarına başladılar.

'GÖSTERİŞLİ' İFTAR VUGUSU

Ramazanın cuma namazı gibi 'görsel' bir boyutu olduğu ve 'toplu ibadet' gerektiren bir ay olduğunu ileri süren Sevinç, gündüz oruç tutulduğunu, akşam ise 'gösterişli' vurgusu da yaparak ailecek ve (sanki öyle bir şart varmış gibi) 'kalabalık' bir şekilde orucun açılması gerektiğini söyledi.


Bu sırada araya giren Arslan'da ramazanın hazırlığı olduğunu da belirterek asıl söylemek istediklerine bir gerekçe sundu.

KORONAYI BAHANE ETTİLER

Sevinç ise sözlerine 'sevap kazanmak için' kalabalık iftar yapıldıktan sonra topluca teravih namazı için camiye gidildiğini iddia etti. Ramazanın bir de böyle 'törensel' boyutları olduğunu ileri süren Sevinç, yeniden konuyu koronavirüse getirip 'bulaşı olayı çok ciddi' dedi.

Bu nedenle ramazanın ertelenmesi gerektiğini söyleyen hocalar, bilim insanları ve ilahiyatçılar olduğunu ileri süren Sevinç ve Arslan ramazanın ertelenmesinin daha doğru olacağını söyledi.

"TERAVİH OLMADAN ORUÇ ANLAMSIZ" DEDİ

Sevinç iddialarını da sözde bir Diyanet yetkilisine dayandırarak izleyenlerin aklı ile resmen alay etti. Sevinç teravih olmadan oruç tutmanın anlamı olmayacağını ve tutulursa da eksik ibadet olacağını savundu.

Ancak Sevinç ve Arslan'ın din otoritesi gibi ahkam kestikleri teravih ve oruç ibadetleri ile ilgili söyledikleri sözler sosyal medyada alay konusu oldu.

Bilindiği üzere teravih namazları toplu halde kılınabildiği gibi kişi isterse tek başına da bunu ifa edebilir. İllaki camiye giderek teravih kılacaksın diye bir şart yok. İftar sofralarında kalabalık oruç açmanın sebebi de gösteriş değil eş, dost, komşular ve ihtiyaç sahipleri ile lokmasını paylaşmak.

İşte Sevinç ve Arslan'ın yorumlarıyla ilgili bazı paylaşımlar...

 

paylasim1-004.jpg

 

paylasim2-002.jpg

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

İzlenme: 1758
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar