AKP'den istifa edenler SP'ne katıldı

AKP'den istifa edenler SP'ne katıldı

AK Parti'den istifa eden Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı Delilyas belde teşkilatı Saadet Partisi'ne katıldı.

AK Parti’den istifa eden Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı Delilyas belde teşkilatı Saadet Partisi'ne katıldı. Saadet Partisi'ne geçen belde başkanı ve partililere rozetleri törenle takıldı. İstifa eden Belde Başkanı İsmail Sungur, AK Parti'nin tabanın sesine kulak tıkadığını ve ülkeyi her geçen gün uçuruma sürüklediğini söyledi.


Parti binasında düzenlenen törende konuşan belediye meclis üyesi adayı ve eski İl Başkanı Dursun Coşar, AK Parti’nin milleti kutuplaştırdığını öne sürerek, seçimleri, 'yargı darbesi var' diyerek kazanmaya çalıştığını iddia etti. AK Parti’nin, bazen Ergenekon ile Balyozlarla ve e-muhtıralarla, bugün de geldiğimiz noktada yargı darbesi ile seçimi kurtarmaya çalıştığını savunan Coşar, şöyle devam etti:

“Onlar zamanında Ergenekon ile ilgili davalarda naralar atarken, ‘siz yanlış yapıyorsunuz, bu askerler ulusalcı, ABD karşıtı askerler’ dediğimizde ‘siz Ergenekoncu musunuz? Balyozcu musunuz? Dediler. Ama bugün bu askerlere kumpas kuruldu diyorlar. Kumpası kurduysa siz kurdunuz. Bunlar üzerinden seçimleri kurtardınız. Bugün yargı darbesi var deniyor. Seçimler bittikten sonra bu yargıya da kumpas kuruldu denir mi denmez mi?”

“TABANIN SESİNE KULAK VERİLMİYOR”

Belde Başkanı İsmail Sungur ise yaptığı konuşmada, AK Parti’den istifa ederek Saadet Partisi'ne katılmaya karar verdiklerini belirterek, “Bugün burada asıl yuvamıza dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Taban demokrasisi ortak akıl diyerek, 'Milli Görüş' hareketini bölenlerin şu anki geldikleri durumu ibretle seyrediyoruz. Tabanın sesine kulak tıkayan tek adam mantığı ile yönetilen AK Parti'nin her geçen gün ülkemizi uçurum noktasına doğru taşıdığını düşünüyor ve 'bu cadde çıkmaz sokak' diyerek, sadece Türkiye’nin değil mazlum coğrafyaların tek ümidi olan 'Milli Görüş' çatısı altında toplanmaya karar verdik.” ifadesini kullandı.

Konuşmaları ardından, AK Parti'den istifa eden Belde Başkanı İsmail Sungur ile AK Parti Belde Belediye başkan aday adayı Ali Deniz ile partililere rozetleri takıldı. Ali Deniz’in, Saadet Partisi’nin adayı olarak seçime gireceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.