Akşener'in sözlerine tepki: Sen Müslüman değil misin?

Akşener'in sözlerine tepki: Sen Müslüman değil misin?

BBC'ye verdiği röportajda "Onların inançlarına göre kadından imam olmaz" diyen Meral Akşener'e tepkiler çığ gibi geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İngiliz kanalı BBC Türkçe'ye röportaj verdi. Gezi kalkışmasından beri Türkiye karşıtı yayınlarıyla bilinen Selin Girit'in sorularını yanıtlayan Akşener, Müslümanlar için "Onların inançlarına göre kadından imam olmaz" diyerek skandala imza attı. Sosyal medyadan Akşener'e tepki yağıyor: "Soruyoruz, Sen Müslüman değil misin?

Türkiye'deki Müslümanlar ve İslam hakkında açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında "Asla bir kadınla el sıkışmazlar. Çünkü inançlarına göre kadından imam olmaz" dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇAĞ DIŞI VE UCUBE”


Monarji ile yönetilen İngiltere'nin yayın kuruluşu BBC'nin muhabiri Girit, röportajı "Akşener: Başkanlık sistemi çağdışı ve ucube" başlığıyla yayımladı.

Türk tipi Başkanlık sistemi hakkında konuşan Meral Akşener, mevcut sistemde denge-kontol sisteminin olmadığını iddia etti. Oysa Başkanlık sistemiyle 5 yılda bir gerçekleşecek seçimlerle yüzde 50 artı 1 şartı getirilmişti. Başkan'ın bu sayede halkın kontrolünde olacağı açıklanmıştı.

BBC MUHABİRİNİN "GÜLEN CEMAATİ" SORUSU
 

BBC muhabiri Selin Girit, "Arkanızda Fethullah Gülen cemaatinin olduğu gibi iddialar dile getirildi. Fethullah Gülen cemaatiyle ne gibi bir ilişkiniz var?" sorusuna MEeral Akşener şöyle cevap verdi; "Hiçbir ilişkim yok. Ailemden hiçbir grupla buna Feto’culuk başta olmak üzere dahil olmuş, irtibatta bulunan, görevden alınmış, hapse girmiş, işinden gitmiş, açığa alınmış bir kişi yok" demekle yetindi.

Oysa 17-25 Aralık'taki FETÖ'nün yargı üzerinden iktidara darbe girişimini ‘adalet yerini bulmalı’ diye savunan Akşener, Fetö’nün önemli isimlerinden Zaman gazetesi eski yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile gazete binasında buluşmuştu.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.