Aldığı maaş tartışmalara sebep olan Arınç, neden istişare kuruluna seçildi?

Aldığı maaş tartışmalara sebep olan Arınç, neden istişare kuruluna seçildi?

AK Parti’nin kurucularından Bülent Arınç’ın YİK üyeliğine seçilmesi eleştirilere sebep olmuştu. Daha sonra aldığı maaş eleştirilmiş, Arınç ise buna sert bir şekilde cevap vermişti.

AK Parti’nin kurucularından olan ve partinin her kademesinde görev alan Bülent Arınç, AK Parti’de yaşanan gerginliklerin ardından yeniden Saray ile ilişkilerini düzelterek Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’na seçilmişti. Arınç’ın hem bu görevi hem de bu görev için alacağı 18 bin TL’lik maaş kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra AK Parti’de kaynayan kazan birçok partilinin ya görevden alınması ya da istifa etmesi ile parti ile ilişkilerini koparmıştı.

FETÖ ile mücadelede karalı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrı, direk veya dolaylı olarak FETÖ ile ilişkisi olan partililerin ayrılma, muhalefet etme sürecini hızlandırdı.

AK Parti içinde ağırlığı olan bazı isimler PKK ve FETÖ ile yapılan mücadeleye direk karşı çıkmaktansa Erdoğan ve AK Parti’ye karşı muhalif tavırlarını açık etmeye başladılar.

Başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ihraç edilmesi ile iyice açığa çıkan parti içindeki Erdoğan karşıtlığı sonunda AK Parti ve Erdoğan’a karşı açıktan cephe almaya dönüştü.

Suriye politikası ile Türkiye’yi büyük sıkıntıya sokan “stratejik derinlik” uzmanı (!) Ahmet Davutoğlu sanki yeni bir ideoloji, yeni bir taban yaratacakmış gibi “Adalet” söylemleri ile bayrak açarak muhalefete ve parti kurma çalışmalarına başladı.

 

BABACAN-GÜL- DAVUTOĞLU

Biri Cumhurbaşkanlığı, biri Başbakanlık bir diğeri de Ekonomiden sorumlu bakanlık yapmış üç isim partileşme sürecini başlattılar.

Davutoğlu, Gül ve Babacan’ın yeni parti kurma çabaları sürerken, AK Parti’den etkili isimleri de başlattıkları Erdoğan karşıtlığı hareketin içine çekme çabaları yoğunluk kazandı. Nitekim bazı eski vekil ve il ve ilçe başkanlarını istifa ettirerek yanlarına aldılar.

 

gul-min-1.jpg

 

BÜLENT ARINÇ FAKTÖRÜ

AK Parti tabanının ve siyasal İslamcıların içerisinde karşılığı olan Bülent Arınç’ın, Gül ve Davutoğlu’nun yanında yer alması beklenebilirdi. Parti’nin kuruluş aşamasından beri Erdoğan ile beraber olan Arınç’ın da muhalefete başlaması kaynayan kazana büyük bir odun daha atılması demekti.

Bülent Arınç, 2018 nisan ayında Erdoğan ile görüştükten sonra, her ne kadar siyasi hayatı bıraktım dese de 24 Haziran 2018 seçimlerinde oğlu Ahmet Mücahit Arınç, AK Parti’den milletvekili seçilerek meclise girdi. Arınç’ın siyaseti bıraktığı yerden oğlu devam edecekti. Arınç dolaylı olarak AK Parti’de ve Erdoğan’ın yanında olacağının ilk işaretini vermişti.

AK Parti’de Davutoğlu ve Gül’ün başlattığı muhalefet hareketine katılması artık beklenemezdi. Bunu pekiştirmek ve Erdoğan’ın yanında olduğunu bir kere daha teyit etmek için eleştirilere rağmen YİK (Yüksek İstişare Kurulu) üyeliğini kabul etti.

Bu hem AK Parti tabanına hem de Gül-Davutoğlu cephesine verilmiş kesin yanıttı.

Böylelikle AK Parti’den ayrılarak Erdoğan’a bayrak açanlara yeni bir katılımın da olması önlenmişti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.