Aliyev: Zamanı gelecek İrevan’a döneceğiz

Aliyev: Zamanı gelecek İrevan’a döneceğiz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "Zengezur koridoruna dönüyorsak neden İrevan'a dönmeyelim. Zamanı gelince İrevan'a döneceğiz."

Aliyev, Azerbaycan tarihini silmek isteyenlerin kahraman oldukları iddia edildi, aslında onlar katildir. Azerbaycanlıları katleden, soykırım uygulayan birçok örnek var. Böylelikle biz istiyoruz ki, genç nesil Zengezur’un tarihi Azerbaycan toprağı olduğunu bilsin. ifadelerini kullandı.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ADA Üniversitesi'nde düzenlenen "Güney Kafkasya'ya yeni bir bakış: çatışma sonrası kalkınma ve iş birliği" konferansında yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İlham Aliyev, Zangazur'un eski Azerbaycan toprağı olduğunu vurgulayarak, “Zangazur, 101 yıl önce 1920'de Ermenistan'a verildi. Ondan önce bu bölge bize aitti. Ben Göyçe dediğimde onlar artık Sevan Gölü diyorlar. Bu bir gerçek. 20. yüzyılın başlarına ait bir haritaya bakmak yeterlidir. Oraya bakarken Sevan'ı göremeyeceksin. Göyçe'yi orada göreceksiniz. Aynı şey Erivan için de geçerli. Erivan'ın tarihi kısmını yok ettiler. Atalarım dahil Azerbaycanlıların orada yaşadığı açık bir gerçektir. "

İREVAN’A DÖNECEĞİZ

Devlet başkanı, bunun bir gerçek olduğunu kaydederek: “Ancak bu, bölgesel iddialarımız olduğu anlamına gelmez. Evet dedim, oraya döneceğiz. Oraya bir tankla döneceğimizi söylemedim. Geri döneceğiz dedim. Bu neden olmasın demektir. Zangazur koridoruna dönecek olursak, bu yolu kullanırsak neden İrevan'a dönmeyelim. Zamanı gelecek, yapacağız. Ben mevkiimizi belirliyorum.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.