Aliyev'den canlı yayında flaş açıklamalar! 'Türk F-16’ları harekete geçebilir'

Aliyev'den canlı yayında flaş açıklamalar! 'Türk F-16’ları harekete geçebilir'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. İşte Aliyev'in açıklamaları:

Canlı yayında halka seslenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önemli açıklamalarda bulundu.

Türk F-16'lrının her fırsatta sorulduğunu belirten Aliyev, şunları söyledi.

"Bize sürekli soruyorlar ki, Türk F-16’ları neden Azerbaycan’da, ben buna defalarca cevap verdim. Tatbikat için Azerbaycan’a gelen F-16’lar savaş başlayınca burada kaldı. Kardeş ülke Türkiye bize manevi destek olarak burada bıraktı. Uydulardan baksınlar, F-16’lar havada mı yoksa yerde mi? Türk F-16’ları havaalanında bekliyor. Ancak, bilsinler ki, dışarıdan bir saldırı olursa F-16’lar harekete geçer."

 

Aliyev canlı yayında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Ermenistan’dan ele geçirilen silahların da listesini verdi.

 

f-16-001.JPG

 

ERMENİSTAN BU PARAYI NEREDEN ALIYOR?

Ermenistan’ın çok sayıda tank, top, nakliye vasıtası, savunma sistemi kullanılmaz hale getirildi ve bir kısmı da savaş ganimeti olarak ele geçirildi” diyen Aliyev şunları söyledi

Ermenistan iflas eden bir ülkedir. Parası yoktur. Listesini verdiğim silahların maliyetlerine bakın. Bu para Ermenistan’a nereden geldi? 2 adet S-100 ve 6 adet S-300 savunma sistemini imha ettik, bunlar çok pahalı sistemler, böyle fakir bir ülke bu paraları nereden buluyor?

Bize 3-5 tane Türk F-16’larını soranlara ben de bu soruları soruyorum, Ermenistan’a bu kadar silahı kim veriyor?

ATEŞKES KARARI

Ermenistan ile ateşkes isteyenler hem silah yardımı yapıyor hem ateşkes istiyor. Bu silahları verdiğiniz sürece ateşkes olmaz. Silah vermeyin ve Ermenistan’a topraklarımızdan çıkmayı söyleyin, o zaman ateşkes ve barış olur. Şimdilik insani ateşkes sağlanmıştır ancak Ermenistan bunu yine bozdu.

CENEVRE'DE GÖRÜŞME

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Cenevre'de bir araya gelecek diyen Aliyev, "Şu ana kadar çok görüşme oldu. Ancak hiç birinden sonuç çıkmadı, bir görüşme daha olmasında sorun yok, umarım faydalı olur ve Ermenistan topraklarımızdan çıkmayı kabul eder.

ERMENİLER İLE BİRLİKTE YAŞAMA

İlham Aliyev Karabağ'da yaşayan Ermeniler ile bir sorunlarının olmadığını bildirerek, onlar da bizim vatandaşımız, onlarla birlikte yaşamanın yollarını buluruz. Azerbaycan halkı toleraslı halktır. Bizim topraklarımızda birlikte yaşamaları Ermeniler için de kurtuluş olur"

GERİ ALINAN YERLER

Ermenistan'ın işgal ettiği şehirlerden dört şehir geri alınmıştır diyen Aliyev, yeni kurtarılan köylerin de ismini açıkladı. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.