Aliyev'den Erdoğan'a Kars ve Iğdır ricası MHP'ye bırakın

Aliyev'den Erdoğan'a Kars ve Iğdır ricası MHP'ye bırakın

Kritik sınır illeri olan Kars ve Iğdır için adayların MHP’en olması için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ricada bulunduğu ortaya çıktı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in en az büyükşehirler kadar sonucu merak edilen sınır illeri olan Kars ve Iğdır adaylarının MHP’en olması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ricada bulunduğu ortaya çıktı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, AK Parti’nin adayını çekip belediye başkanlığını MHP’li adaya bırakmasında “Milliyetçi Lobi”nin uluslararası etkisi dikkat çekti.  

Iğdır ve Kars’ın Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılmasının önemine dikkat çeken bir siyasetçiye göre, “Iğdır ve Kars’ı MHP’ye bırakın talebi” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den geldi. Aynı siyasetçi bunu AK Partililerin söylediğini aktardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in dahi adının karıştığı Iğdır’ı farklı kılan özelliklerden biri de kentin PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye geçme tehlikesi olarak belirlendi.

CUMHUR İTTİFAKI ADINA MHP ADAYI ŞANSI ARTIRDI

Seçime 2 hafta kala kurulan ittifaklara, netleşen aday tablosuna bakılırsa Iğdır’da seçim yarışı Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı ile PKK’nın siyasi uzantısı HDP adayı arasında yaşanacak. Iğdır’da konuşulan son anketlere göre de iki aday arasında 1 puanlık fark var, ancak sonucu aynı anketlerde yüzde 9 oranında görünen kararsızların belirleyeceği konuşuluyor.

TEK ADAY OLMA ŞANSI İLE SEÇİMİ MHP ALACAK

Iğdır’da Cumhur İttifakı ile MHP’li yöneticiler seçimi açık farkla kazanacaklarını söylüyor. Daha önce AK Parti ayrı MHP ayrı adaylar nedeniyle önceki seçimlerin kaybedildiğine dikkat çeken partililer bu seçimde adayın teke inmesi ile sonucun değişeceğini söylüyor.

Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı İsa Yaşar Tezel, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi el sıkışırken gösterir fotoğrafın yer aldığı broşürde, “Halkımızın bütününü kucaklayan, her şartta adaleti ve eşitliği ön planda tutan bir yönetim için Iğdır’a sözümüz var” diyor.

AKŞENER KENTTE ADAY BULAMADIĞI İÇİN BU KARARI ALDI

Kentin kadim bir Türk yurdu olduğunu, Ermenistan, İran ve Azerbaycan sınırı nedeniyle de jeopolitik önem taşıdığını belirten MHP’li yöneticiler, Akşener’in Iğdır tavrının sonucu nasıl etkileyeceği konusunda, MHP’lilere göre Akşener kentte aday bulamadığı için bu kararı aldı ama daha sonra bu kararı politik bir strateji için malzeme yaptığını söylüyor.

SİYASETCAFE.COM  

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.