Alkol, inek idrarı,Homeopati: İşte Arapların koronavirüs tedbirleri

Alkol, inek idrarı,Homeopati: İşte Arapların koronavirüs tedbirleri

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) ile ilgili her ülke önlemler alıyor. Arapların tedbir olarak gördüğü ancak hiç bir işe yaramayan önlemleri bir Mısır gazetesi yazdı.

Bir Mısır gazetesi Arapların işe yaramayan koronavirüs tedbirlerini haber yaptı.

Mısır’da Arapça yayınlanan uluslararası siyasi haber ağırlıklı SasaPost sitesi, bu kez Kovid-19 salgını ile mücadelede işe yaradığına inanılan, fakat aslında anlamsız ve tehlikeli olan yöntemleri kaleme aldı.

 

ALKOL

Alkollü içeceklerin ve alkolün koronavirüs ile mücadelede yardımcı olmadığı ve bulaşmayı önlemediği belirtilen yazıda, İran’da onlarca kişinin, ilaç olarak kullanmaya kalkıştığı metil alkolden zehirlenerek hayatını kaybettiği vurgulandı.

 

İNEK İDRARI

Haberde, Hindistan Halk Partisi (BJP) milletvekili Suman Haripriya’nın, koronavirüs salgınının kontrol altında tutulmasıyla kalmayıp aynı zamanda kanseri de önlediği gerekçesiyle yemekle birlikte inek idrarı ve dışkısı kullanma çağrısı yaptığı dikkat çekildi.

Aynı zamanda diğer bir milletvekili Swami Chakrapani’nin ise ‘inek idrarı partisi’ organize ederek, etkinliğe katılanlara bu sıvıdan dağıtılmasını sağladığı kaydedildi.

 

HOMEOPATİ

Homeopati, bir hastalığın, hastalık belirtilerini sağlam bir insanda ortaya çıkarabilecek maddelerin çok düşük dozlarda hastaya verilmesiyle tedavi edilebileceği inancına dayanan bir alternatif tıp yöntemi olarak biliniyor.

Homeopatinin ‘en bilinen sahte bilim’ olarak nitelendirildiği yazıda, tedavi olurken bu yöntemle kullanılan maddelerden uzak durulması önerildi. Bu konuda verilen bir örnekte bu yöntemi destekleyenlerin Kovid-19 salgını ile mücadelede arsenik içerikli bir çözelti olan аrsenicum album maddesini kullanma çağrısında bulunduğu ifade edildi.

 

SARIMSAK VE TUZLU SU

Sosyal ağlarda koronavirüsün vücuda bulaştığı zaman 4 gün boyunca gırtlakta yaşadığı ve ancak daha sonra vücuda girdiği yönünde yanlış bilgilerin yayıldığı ve virüsle mücadele için tuzlu su ile gargara ve sarımsak tüketilmesinin önerildiği belirtilen yazıda, ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) bu maddelerin virüsü yok etmediklerini doğruladığı vurgulandı.

 

DOĞAL YAĞLAR, KOLLOİDAL GÜMÜŞ ÇÖZELTİSİ VE ÇAY

Yazıda, ABD Gıda ve İlaç Kurumu'nun, birçok şirketin koronavirüs ile mücadelede çok etkili birer araç olarak gösterdiği doğal yağların, tentürlerin, koloidal gümüş çözeltisi ve çay gibi içeceklerin aslında etkili olmadıkları konusunda uyardığı vurgulandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.