Alkollü fil kullanmak yasaklandı

Alkollü fil kullanmak yasaklandı

Sri Lanka'da yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunu kapsamında, her fil için üzerinde hayvanın DNA kaydını içeren fotoğraflı biyometrik kimlik çıkarılması zorunlu kılındı.

Sri Lanka yönetimi, yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunuyla bir dizi düzenleme getirdi. Artık her evcil filin günde 2,5 saat yıkanması da gerekiyor. Hayvanların ayrıca 6 ayda bir sağlık kontrolüne götürülmesi isteniyor. Kanunla, çalıştırılan filler için de bazı kısıtlamalar getirildi. Yavru fillerin işlerde kullanılamayacağı ve annelerinden koparılamayacağı duyuruldu. 

ALKOLLÜ FİL KULLANMAK YASAK

 

Yaban Hayatı Koruma Bakanı Wimalaweera Dissanayaka perşembe günü yaptığı açıklamada ''Bu fillerin sahipleri ya da velayetini elinde bulunduranlar, binicinin çalışırken herhangi bir içki ve zararlı uyuşturucu kullanmamasını sağlamalı.'' dedi.

Ağaç kesiminde yararlanılan fillerin gece saatlerinde ve günde 4 saatten fazla çalıştırılamayacağı açıklandı. Turizm sektöründeki fillere de artık 4 kişiden fazlası binemiyor. Eyerin iyi ve yastıklı olması gerekiyor.

3 YIL HAPİS CEZASI

Bu kısıtlamaların ihlal edilmesi halinde fil sahiplerini üç yıl hapis cezası bekliyor. Böyle bir durumda hayvanlar da devlet korumasına alınıyor.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.