'Allah Belalarını versin'

'Allah Belalarını versin'

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Hükümeti olarak attıkları her adımın, söyledikleri her sözün, yaptıkları her işin hesabını şerefle verdiklerini söyledi. Arınç, "Şimdi ’şu adam şunu, bu adam bunu yaptı’ Allah cezasını versin. Kimin ne yaptığını yargı ortaya koyacak. Bunun hesabını o insanlar verecek. Şöyle veya böyle bir karar ortaya çıkacak. Bizim hükümet olarak, parti olarak bu işlerle en ufak bir ilişkimiz yok. Bunu kimse iddia edemez" dedi.


Partisinin merkez Yıldırım İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yolsuzluk iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimin başka bir anlam ifade etmeye başladığını belirten Arınç, Türkiye’de artık Ak Parti Hükümeti’nin yıkılmasını isteyen, bu iktidardan kurtulmayı bekleyenler olduğunu söyledi. Arınç, "İçeride ve dışarıda el ele veriyorlar. İftira, yalan dolanlar, sorumsuzca konuşmalar, saçma sapan ortaya atılan bir takım söz ve davranışlarla ’Bu hükümet yıpranmalı, artık bunlardan kurtulmalıyız’ diyorlar" diye konuştu.


 HİÇBİR MUHALEFET PARTİSİNİN BİZİ YIKACAK GÜCÜ YOK"

Arınç, muhalefet partilerinin ’boy’ ve ’kilolarının’ belli, ’Ne uzar, ne kısalır’ olduğunu öne sürerek "Hükümeti yolsuzluk iddialarıyla yıpratabilir miyiz?", "Yurt dışındaki itibarımız nerede?", "Ekonomik anlamda Türkiye’yi zor duruma düşürebilir miyiz?", "Güvenlik konusunda, çözüm süreci konusunda başarısızlığa götürüp, yeniden cenazelerin gelmesini, şehitlerimiz için gözyaşı dökmeyi acaba tekrar geri getirebilir miyiz?", "Türkiye yönetilemez hale gelirse, AK Parti hükümetinden daha çabuk kurtulabilir miyiz?" diyenler olduğunu söyledi. Arınç şöyle devam etti:

"Kendileri iktidara geleceklerinden değil, o kadar gözleri dönmüş ki sigaralarını yakmak için yanındaki komşusunun evini ateşe verecek kadar gözleri dönmüş maalesef bir kitle var. Bunlar bu seçimleri de bahane ederek, AK Parti’nin bir kaç puan düşmesinin bile bu hükümeti götürebilecek bir başarısızlık olarak düşünüyorlar.

AK Parti Hükümeti olarak dindar insanlarla bizim hiçbir sorunları olmadığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, herkesin inancına sahip, inancını rahatlıkla yaşayabildiğini, kimsenin kılık kıyafete karışmadığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

"11 sene önce böyle değildi. Fırsatını bulsalar, yarın devran ters dönse ve kendileri söz sahibi olsalar, bugün yaşadığımız özgürlüklerin tamamını iptal edecek niyetleri de var. Allah onlara fırsat vermeyecektir. İşler tersine dönerse tekrar bunları gözden geçirecek, iptal edecek bir zihniyetin de hortlamak istediğini ben biliyorum. Bugünkü şartlarda hükümet ve Ak Parti’nin gücünden kaybettiği noktasında bir küçük soru işaretine dahi tahammülümüz yok. Çünkü ağzını açmış, hedefe kilitlenmiş, bizi birbirimize düşürmeye çalışan, bizi haşa yolsuzluğun içerisine batmış bir hükümet olarak göstermeye çalışan güçler var. Yurt dışından destek alıyorlar. Yurt içinde de gazete ve televizyonlarıyla, güçleriyle bu kanaati pekiştirmeye çalışıyorlar. Bu iftira tutmaz. Biz bu partiyi kurarken, ’yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz’ dedik. Attığımız her adım, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını bugüne kadar şerefimizle verdik, bundan sonra da vereceğiz. Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçemez. İnsanız, beşeriz. Hata yapabiliriz. Herkesin bir imtihanı olur. Bunu yapan insan hesabını verir. Hiç elinden bile tutmayız. Bir iddia varsa, ’git kardeşim, hesabını ver. Aklan ondan sonra gel’ deriz. Ama yalan yanlış suçlamalarla, bir kişinin yaptığı hatadan büyük bir hükümeti, büyük bir partiyi muhatap tutmak, bu hükümeti yıpratmaya çalışmak vicdanla bağdaşmaz. Biz çok şükür hesabımızı hep verdik. Şimdi ’şu adam şunu yaptı, bu adam bunu yaptı’ Allah cezasını versin. Kimin ne yaptığını yargı ortaya koyacak. Bunun hesabını o insanlar verecek. Şöyle veya böyle bir karar ortaya çıkacak. Bizim hükümet olarak, parti olarak bu işlerle en ufak bir ilişkimiz yok. Bunu kimse iddia edemez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.