Alman Donanması'nın Rus radarı kullandığı ortaya çıktı!

Alman Donanması'nın Rus radarı kullandığı ortaya çıktı!

Alman Bild am Sonntag gazetesi, Alman donanmasında uzun yıllardır Rus yapımı radar ve navigasyon sistemleri kullanıldığını ortaya çıkardı.

ABD başta olmak üzere NATO ülkeleri, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’leri kullanmasına karşı çıkarken Alman Bild am Sonntag gazetesi, Alman donanmasında uzun yıllardır Rus yapımı radar ve navigasyon sistemleri kullanıldığını ortaya çıkardı.

BAŞTA ABD olmak üzere bazı NATO ülkeleri Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasına güvenlik gerekçesiyle tepki gösterirken Alman deniz kuvvetlerinde Rusya yapımı radar ve navigasyon sistemleri kullanıldığı ortaya çıktı.

BALTIK FİLOSU KULLANIYOR

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre Baltık denizinde konumlu Alman savaş gemileri ve denizaltılarında Rus Transas şirketinin imalatı olan sistemler kullanılıyor. Üstelik haberde, Rus yapımı navigasyon ve radarlardaki veri şifreleme sisteminin askeri standartlara uymadığı da belirtildi. İsmini açıklamayan bir Alman donanma yetkilisi, kendi verilerinin Rusya tarafından çalınması konusunda endişe duyduklarını söyledi.

SİBER SALDIRIYA AÇIK

Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı geçen yıl, yaz aylarında donanmadaki navigasyon sistemlerinin yabancı ülkelerin sabotajına açık olduğu uyarısında bulunmuştu. İstihbarat raporunda olası bir siber saldırıda donanmadaki navigasyon sistem verilerinin çalınabileceği veya manipüle edilebileceği belirtildi. Raporda en kötü ihtimalle sistemin devre dışı bırakılma tehlikesi olduğu da vurgulandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.