Alman Faşistlerden Türk-İslamcılara hamle!

Alman Faşistlerden Türk-İslamcılara hamle!

Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Almanya'da İslamcılığın yayılmasına karşı önlemler alınmasını talep ettiği önergesini meclise sundu.

Almanya'da İslamcılığın yayılmasına karşı önlemler alınmasını talep eden AfD'nin önergesi mecliste tartışıldı. Önergede DİTİB ile Müslüman Kardeşler arasındaki bağlantının araştırılması isteniyor.

Almanya'da sağ popülist "Almanya için Alternatif" (AfD) partisi, iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliğini (DİTİB) incelemesini talep etti.

AfD'nin sunduğu ve "Almanya'da İslamcılığın yayılmasına karşı" önlemler alınmasının istendiği önerge bugün Alman meclisinin genel kurulunda tartışıldı. AfD önergede ülkedeki en büyük İslami çatı kuruluşu olan DİTİB ile "İslamcı" olarak nitelendiren Müslüman Kardeşler arasındaki bağlantının da geniş çaplı bir şekilde analiz edilmesini istedi.

 

FAALİYETLERİNİN DAHA YAKINDAN İZLENMESİ İSTENDİ

 

Önergede, "eyaletlerle işbirliği yapan DİTİB'in anayasaya aykırı siyasi hedefleri ve ağ yapıları bakımından Müslüman Kardeşler ile her türlü ilişkisinin daha kapsamlı bir şekilde analiz edilmesi ve özgürlükçü, demokratik temel düzeni korumak için gerekli tedbirlerin uygulanması" talep edildi.

Önergede, Müslüman Kardeşlerin dünya çapında en etkili "İslamcı hareket" olduğu belirtilerek, Müslüman Kardeşler ile bağlantılı kuruluşlarının faaliyetlerinin daha yakından izlenmesi gerektiği vurgulandı.

AfD'nin önergesinde Almanya'da radikal İslamcıların sayılarının arttığı, demokrasi ve özgürlükçü temel değerleri tehdit eden boyuta ulaştığı savunuldu. AfD, Almanya'daki en büyük tehlikenin "İslamcı terör" olduğu görüşünü benimsiyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.