Alman katolik klisesinde cinsel taciz skandalı
Almanya'da kilise okulunda çocuklara cinsel taciz yapıldığı ortaya çıktı
Alman Katolik Kilisesi, tarihinin en büyük cinsel istismar skandalı ile sarsılıyor.
Almanya'da, Regensburg Katedrali'ne bağlı koroda eğitim gören çocukların yıllardır, çok yönlü şiddet ve cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.
Katolik Kilisesi’ne bağlı tarihi "Regensburger Domspatzen" çocuk korosunda 547 çocuğun yıllarca cinsel tacize uğradığı ve şiddet gördüğü bildirildi.
Gelen şikayetler üzerine özel yetkilerle donatılmış avukat Ulrich Weber'in yaptığı soruşturma sonucu skandal verilere ulaşıldı.
ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYANLARIN SAYISI 547
Regensburg Katedrali'ne bağlı eğitim veren Katolik korosunda eğitim gören ve çok yönlü şiddet ile cinsel istismara maruz kalanların sayısı 547 olarak açıklandı.
1945'den beri faaliyet yürüten Katolik korosundaki çocukların 500'ü çok yönlü şiddete maruz kalırken, 67'sinin cinsel istismar kurbanı oldukları açıklandı. Sayısı açıklanmayan bir grup ise, hem şiddet hem de cinsel istismar mağduru.
Sözü geçen suçları işleyenlerin sayısı 49 olarak bildirildi.
Özel müfettiş Ulrich Weber'in raporuna göre, şiddet ve cinsel istismar suçuna karışanlar arasında okul müdürleri ve müdür yardımcılarının da olduğu belirtiliyor. En çok şiddet ve istismar olayının yaşandığı yıllar ise, 60'lı ve 70'li yıllar.

PAPA XVI. BENEDİKT OLANLARA GÖZ YUMMAKLA SUÇLANIYOR
İlginç bir suçlama da Papa Françis'den önceki Papa'ya geldi. Kilise korosu öğretmeni olan Georg Ratzinger, abisi olan eski Papa XVI. Benedikt'i tüm olup bitenlere kayırsız kalmakla suçladı. Papa XVI. Benedikt'in gerçek adı Joseph Aloisius Ratzinger ve kilise korosu öğretmeni Georg Ratzinger de onun küçük kardeşi.
Deutschlandfunk'un (DLF) haberinde esk Papa'nın ''olup bitenlerden haberi olup olmadığının bilinmediği'' ifade ediliyor.
Regensburg Piskoposu Rudolf Voderholzer yapılanlar için 'özür diler'' iken, kendisinden önceki Kardinal Gerhard Ludwig Müller'in araştırmaların önünde ''engel olduğunu'' söyledi.
Özel müfettiş Ulrich Weber'in raporunda çocukların Katolik okulunu ''Cezaevi, cehennem veya toplama kampı'' olarak nitelediklerini açıkladı.
Katolik Kilisesi ve koronun olduğu Regensburger Domspatzen Okulu tarafından çocuk tacizlerinin aydınlatılması için görevlendirilen avukat Ulrich Weber, hazırladığı raporda, 1945-1990 yılları arasında en az 547 çocuğun şiddet gördüğünü ve cinsel tacize uğradığını belirtti.
Weber, Papa 16. Benedictus'un kardeşi Georg Ratzinger'in de 1964-1994 yıllarında koronun yöneticiliğini yaptığına işaret ederek Ratzinger'in olayları görmezden geldiği için sorumluluk taşıdığını vurguladı.
Weber, zaman aşımı nedeniyle suçlamalarla ilgili herhangi bir adli işlem yapılmayacağını ifade etti.
Raporda, şiddet ve cinsel taciz mağdurlarının yaşadıklarını 'cehennem", "hapishane" ve "toplama kampı'' sözcükleriyle anlatmaya çalıştığına dikkat çekildi.
Kilise daha önce söz konusu kişilere 5 bin ila 20 bin avro tazminat ödemeyi kabul etmişti.
Bin yılı aşkın geçmişe sahip Regensburger Domspatzen, Almanya'nın en eski çocuk korosu olarak biliniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.