Almanya şokta: Şansölye Merkel karantina altında

Almanya şokta: Şansölye Merkel karantina altında

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in doktorunun koronavirüs testi pozitif çıkınca, Merkel kendisini karantina altına aldı.

Almanya koronavirüs tehdidini en yoğun yaşayan ülkelerden biri. Dün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Almanya ikinci bir şok ile sarsıldı.

Alman Başbakanı Merkel'in doktorunun koronavirüs testinin pozitif çıkması ülkede şok etkisi yarattı.

Bu gelişmeler üzerine AlmanHükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Angela Merkel'e cuma günü koruyucu amaçla zatürre aşısı yapan doktorun koronavirüs testinin pozitif çıktığını, bir saat önce basın toplantısı düzenleyen Angela Merkel'in, toplantının ardından doktorun koronavirüs testinin pozitif çıktığından haberdar olduğunu belirtti.

Sözcü Steffen Seibert, bunun üzerine Merkel'in evinde karantina kararı aldığını açıkladı.

MERKEL KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRACAK

Angela Merkel'in karantina günlerinde evinden çalışacağını bildiren Seibert, Başbakanın yakın zamanda koronavirüs testi yaptıracağını vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel bugünkü basın toplantısında ülke çapında koronavirüsün yayılmasına karşı sosyal temasın en az 2 hafta süreyle daha da kısıtlanması gerektiğini açıklamış, aileler ve birlikte yaşayanlar hariç 2 kişiden fazlasının bir araya gelmesinin yasaklandığını duyurmuştu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.