Almanya terör mağdurlarıyla dalga geçti

Almanya terör mağdurlarıyla dalga geçti

Geçen sene Berlin'de gerçekleştirilen terör saldırısının anmak için Berlin'e davet edilen kurban yakınları ve yaralılara “Davete gelirken toplu taşıma araçlarını kullanmanız gerek. Taksi parası ödenmeyecektir notu” iletildi.

Almanya'da geçen yıl 19 Aralık'ta DEAŞ üyesi Anis Amri Berlin'deki Noel pazarına TIR ile saldırdı. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. 50 kişi de yaralandı. Terörü kınamak ve ölenleri anmak için Berlin'de bugün anma düzenlenecek. Anmaya evsahipliği yapacak olan Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller imzasıyla kurban yakınlarına ve kurbanlara davetiye gönderildi. Müller'in imzasını taşıyan davet mektubunda yakınlarını kaybedenlere ve kurbanlara “davete gelirken toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunlu. Taksi parası ödenmeyecek” notu düşüldü.

-BERLİN DIŞINDA ARABASIYLA GELECEKLER KİLOMETRE BAŞINA 20 CENT ÖDEYECEK-

Söz konusu davetiyede sadece bu not yazılmakla kalmadı, Berlin dışında arabasıyla geleceklere kilometre başına 20 cent ödeneceğini ve ödenecek toplam ücretin de tren veya uçak bileti ücretini geçmemesi uyarısı da yapıldı. Davetiye alan kurban yakınları ve kurbanlar Başbakan Müller'e “Yetkililer sadece parayı düşünüyor. Bizim acımızı düşünmüyorlar. Bizi dinlemiyor ve anlamaya çalışmıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi. Gönderilen davetiyede kurban yakınlarını ve kurbanları kızdıran ve öfkelendiren not ile ilgili açıklama yapan Berlin Eyalet başbakanlık yetkilileri “Davetiyede kurallara uygun olarak hazırlandı. Notların düşmesi zorunlu. Yaptığı olumsuz etki nedeniyle üzgünüz” denildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.