Almanya'da “eşi benzeri görülmemiş” hükümet krizi!

Almanya'da “eşi benzeri görülmemiş” hükümet krizi!

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, koalisyon görüşmelerinin çökmesinin ardından Almanya'nın 'eşi benzeri görülmemiş' bir durumla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, koalisyon görüşmelerinin tıkanmasının ardından Başbakan Angela Merkel ile bir görüşme yaptı. Steinmeier, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Almanya'nın eşi benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıya olduğunu söyledi. Steinmeier, koalisyon görüşmelerinde yer alan ve almayan tüm partilerin liderleriyle bir görüşme yapacağını belirtirken, tüm tarafların yakın zamanda yeni bir Hükümet kurulması için sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Gelecek günlerde koalisyon görüşmelerine katılan partilerin liderleri ile benzer görüşleri paylaşan diğer partilerin genel başkanları, Federal Meclis (Bundestag) Başkanı, Federal Eyalet Temsilcileri Meclisi (Bundesrat) Başkanı ve Federal Anayasa Mahkemesi Başkanı ile de görüşeceğini ifade eden Steinmeier, Almanya gibi ekonomik açıdan güçlü bir ülkede sorumlulukların yerine getirilmemesinin komşu ülkeleri de endişeye sevk edeceğini kaydetti.

Almanya'da "Jamaika koalisyonu"nu kurma hedefiyle yaklaşık 4,5 haftadan beri toplantılar yapan CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler FDP'nin masadan kalkmasıyla başarısızlıkla sonuçlanarak, ülkede siyasi krize yol açtı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.