Almanya'daki Türkler gerginlikten “olumsuz” etkilendi

Almanya'daki Türkler gerginlikten “olumsuz” etkilendi

Kuzey Alman Radyo Televizyon Kurumu için gerçekleştirilen bir anket, Almanya ve Türkiye arasındaki siyasi gerginliğin, Almanyalı Türkler'in hayatını da olumsuz yönde etkilediğini ortaya koydu.

Kuzey Alman Radyo Televizyon Kurumu (NDR) için gerçekleştirilen bir ankete göre, Ankara-Berlin arasındaki ilişkilerde yaşanan sıkıntılardan Almanya'daki Türklerin "olumsuz etkilendiği" belirlendi.

DW Türkçe'ye göre, 2 bin 800'den fazla Türk'ün görüşlerini yansıtan ankete katılanların yüzde 52'si Almanlarla, Almanya'da yaşayan Türkler'in ilişkisinin son yıllarda kötüleştiği görüşünü dile getirdi. Bunların yüzde 59'u bu kötüleşmeye Türk ve Alman hükümetleri arasındaki gerginlikleri gerekçe gösterdi. Yüzde 53'lük bir kesim de bunda medyada çıkan haberlerin de etkili olduğunu ifade etti. Çok az sayıda kişi Türk-Alman ilişkisinin kötüleşmeye kişisel sebepleri gerekçe olarak belirtti.

Ankete katılanların yüzde 12'si Almanya'nın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine hak verirken, yüzde 44'lük kesim bunları doğru bulmadığını ifade etti. Bununla birlikte ankete katılanların büyük çoğunluğu, Almanya'da iyi hissettiklerini ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.