Almanya'dan AKP'ye Miting Uyarısı

Almanya'dan AKP'ye Miting Uyarısı

Avrupa turuna çıkacak olan Başbakan Erdoğan, başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın birçok kentinde Türk vatandaşlarıyla buluşacak. İddiaya göre Almanya, mitingler için tek bir propaganda afiş ya da yazısı görmek istemediği uyarısında bulundu!

Sözcü gazetesinde yer alan haberde ifade edilen iddiaya göre Almanya, Başbakan Erdoğan'ın Köln'deki mitingi öncesi Türk Büyükelçiliği ve konsolosluklara "Kesinlikle açık alanda propaganda yapılmayacak. Afiş ve pankart asılmayacak. Demokrasi içinde demokrasi olmayacak" uyarısında bulundu.

Mayıs ayında Avrupa çıkarması yapmaya hazırlanan Başbakan Erdoğan, ilk dev mitingini 25 Mayıs'ta Almanya'nın dördüncü büyük kenti Köln'de gerçekleştirecek.
 
Haberin detayına göre Alman makamları, bütün eyaletlerde miting uyarılarını yaparken konsolosluk ve elçiliklerde Türk vatandaşlarının Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmasına izin verilmeyeceğini de açıkladı. Türk konsoloslukları, yapılan bu açıklama üzerine bölgelerinde oy kullanımına uygun yer arayışına girdi. Alman resmi makamları, cumhurbaşkanlığı seçimi için bölge bölge yeni yerler tespit ediyor. 
 
Türkiye'nin İlk Seçilmiş Cumhurbaşkanı için Almanya 7 Bölgeye Ayrılacak!
 
Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının hangi şehirde veya bölgede oy kullanacağı henüz netlik kazanmazken oy kullanımının Berlin'de Olimpiyat Stadı'nda Münih'te de bir fuar alanının geniş salonunda gerçekleştirileceği öğrenildi. Seçimler için Almanya toplam 7 bölgeye bölünürken Münih'teki oy kullanma merkezinde sadece Münih'teki Türkler değil, Nürnberg, Ausburg gibi yakın kentlerdeki Türklerle birlikte 170 bin kişi oy kullanabilecek. 
 
İlk turu 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 17 - 20 Ağustos'ta yapılacak. 
 
Dünyada Bir İlk!
 
Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanını seçeceği ilk seçim uygulanış yöntemi olarak da dünyada bir ilk olacak. Seçim sandık ve malzemeleri ile Yüksek Seçim Kurulu yetkililerinin THY uçaklarıyla taşınacağı yurt dışı seçim merkezlerinde güvenlik de o ülkenin emniyeti tarafından sağlanacak. Böylece dünyada ilk defa bir ülke, başka bir ülkeye 'seçim'ini taşıyacak. Yurt dışında kullanılan oyların sayımı ise Ankara'da gerçekleştirilecek.
 
Sözcü'nün iddiasına göre Avrupa ülkeleri tarafından AK Parti'nin seçim propagandalarına getirilen yasak Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) aracılığıyla aşılmaya çalışılacak. UETD, Türklerin yaşadıklarıe vleri tek tek dolaşarak seçim malzemesi dağıtacak ve yabancı medya kuruluşlarına ilan ve özel ilave yayımlatacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.