Almanya'yı sarsan olay! Başbakanı'nın partisinde 'tecavüz hapı' skandalı

Almanya'yı sarsan olay! Başbakanı'nın partisinde 'tecavüz hapı' skandalı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un siyasi partisinin düzenlediği bir etkinlikte, en az dokuz kadına tecavüz hapı verildiğinden şüpheleniliyor.

Almanya’da Şansölye Olaf Scholz’un da katıldığı Sosyal Demokrat Parti (SPD)’nin yaz partisinde olay yaşandı. Partiye katılan beşin üzerinde kadın mide bulantısı, baş dönmesi ve hafıza kaybı ile hastanelerin acil servisine başvurdu. Olayın kadınlara verilen randevu ve tecavüz ilacından olduğu şüpheleri üzerine Berlin polisi araştırma başlattı. 

Olay geçtiğimiz Çarşamba günü Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un da katıldığı SPD’nin Berlin Tiergarten’da gerçekleştirilen yaz partisinde gerçekleşti. Genellikle şirketlerin yöneticilerinin, diğer parti temsilcilerinin, Alman Federal Meclisi çalışanlarının ve gazetecilerin katıldığı partiye geçtiğimiz yıllarda 2.000'den fazla misafir çağırılırdı. Ancak bu yılki yaz partisinin korona pandemisi nedeniyle daha küçük bir grup ile kutlanmasına karar verildi ve bine yakın kişinin katılımı ile gerçekleşti. 

Almanya’nın büyük medya organlarından Bild gazetesinin haberine göre 21 yaşındaki bir genç partide yedi, meşrubat içti ve ziyafetin tadını çıkardı. Genç, alkol kullanmamasına rağmen ancak akşam 21.30’dan sonra mide bulantısı, baş dönmesi ve hafıza kaybı ile hastaneye kaldırıldı. Genç kızın parti akşamına dair hiçbir şey hatırlamaması Berlin polisini harekete geçirdi. 

Polisin yaptığı araştırma sonucunda 21 yaşındaki vakaya ek olarak, dört kadın daha aynı semptomlardan şikâyette bulundu.  Polis sözcüsünün yaptığı açıklamada; “Bildiğimiz beş vakadan üçünü ismiyle tanıyoruz. Diğer iki davada, şikayetçilerin isimleri henüz bilinmiyor.” denildi. 

Olayın duyulmasının ardından acil servis ekipleri, kimliği belirsiz kişilere yönelik tehlikeli bedensel zararlara yol açan randevu ve tecavüz ilaçlarının olduğuna dair ön soruşturma başlattı ve mağdurlara kan testi uyguladı. Alman polisi yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti. 

SPD Meclis Grubu Meclis Başkanı Katja Mast sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Hepimiz bu inanılmaz olay karşısında dehşete düştük ve bu olayı temizlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. SPD Parlamento Grubu’na olayın mağdurları ile temasa geçmelerini öneriyoruz” dedi. 

SPD Parlamento Grubu Lideri Mathias Martin olayla ilgili Federal Meclis'in SPD üyelerine bir mektup yazdı. Mektupta “Yaz partimizde hafıza kaybı yaşayan meslektaşlarımıza açıkça saldırılar oldu. Bu olay , acilen Federal Meclis polisine bildirdiğimiz çirkin bir olaydır. SPD meclis grubu olarak, olaydan etkilenen diğer kişilerin durumlarını derhal polise bildirmelerini tavsiye ediyoruz” denildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.