Amerika şokta! Trump, Tillerson'u kovdu

Amerika şokta! Trump, Tillerson'u kovdu

Son dakika… Amerika Birleşik Devleti’nin renkli kişiliği ve açıklamalarıyla tanınan Başkanı Donald Trump, Tillerson’u kovdu. İşte sıcak haberin ayrıntıları;

Son dakika gelişmesine göre, Amerika Birleşik Devleti’nin (ABD) Başkanı Donald Trump, flaş bir karara imza attı ve Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’u kovduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Barack Obama’nın ardından ABD Başkanlığı koltuğuna oturan Donald Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson’u görevden aldığını sosyal medya hesabından açıkladı ve yerine geçecek ismi de takipçileriyle paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı. Dışişleri Bakanlığı görevine CIA Başkanı Mike Pompeo'nun geldiği ifade edildi. CIA Direktörlüğüne Gina Haspel getirildi ve bu göreve gelen ilk kadın unvanını kazandı.

Trump Tillerson'un görevden aldığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında ABD dış politikasındaki neredeyse her önemli konuda ortaya çıkan fikir ayrılıklarının 'tamiri zor bir' hâl almaya başladığı belirtiliyordu.

Trump ve Tillerson'un bugüne kadar Kuzey Kore, İran ve Katar krizi konularında kamuoyu önünde sık sık birbirine ters düşen açıklamalar yapmaları ise ikili arasındaki fikir ayrılıklarının basın yoluyla mesajlaşmaya vardığını gösteriyor.

İŞTE TRUMP’IN O PAYLAŞIMI

trump-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.