Amerika, Suriye'ye tur düzenliyor! 'Güvenlik problemi kalmadı'

Amerika, Suriye'ye tur düzenliyor! 'Güvenlik problemi kalmadı'

Amerika, on iki yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye'ye turlar düzenliyor.

Amerikalı turizm şirketleri, 'herhangi bir güvenlik problemi kalmadığı' gerekçesiyle Suriye'ye tur satışlarına başladı.

Yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarcasının yerlerinden olduğu ülkenin bazı bölgelerinde çatışmalar halen devam ediyor.

Vatandaşlarını Suriye'ye seyahat etmeleri konusunda teşvik eden Amerikalı şirketler ise ülkede herhangi bir güvenlik problemi kalmadığını ifade ediyor.

Tur kapsamında gezilecek yerler arasında başkent Şam, Lazkiye, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Palmira antik kenti, Humus kentinde Orta Çağ'dan kalma Şövalyeler Kalesi, Hristiyan köyü Maaloula bulunuyor.

Suriye'de iç savaştan önce 2010 yılında ülkeyi ziyaret eden Avrupalı turistlerin sayısı yaklaşık 2 milyondu ve bu sektör üç milyar euroluk bir hacme sahipti.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana 400 binden fazla kişi hayatını kaybetti; 5,6 milyon kişi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı; 6 milyon kişi de ülke içinde yer değiştirdi.

 

FRANSIZLARDA TUR DÜZENLEMİŞTİ

 

Fransız şirketlerde 2019 yılında 20 kişilik bir grubun ilk tura çıkacağını; sonbaharda beş farklı organizasyonun daha yapılacağını duyurmuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.