Amerika’nın çekilmesine üzülen o ülke YPG’ye silah gönderecek

Amerika’nın çekilmesine üzülen o ülke YPG’ye silah gönderecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyindeki birliklerini geri çekme kararı İsrail'i rahatsız etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekatı'nı başarılı bir şekilde sürdürürken birçok ülke Türkiye'ye karşı tavır aldı.

Türkiye'nin güvenli bölge için başlattığı harekata tepki gösteren ülkelerin arasında İsrail de var. Barış Pınarı'ndan rahatsız olan İsrail, Türkiye'nin düzenlediği operasyonda terör örgütü YPG'nin yanında yer aldı. İsrailli bir yetkilinin yaptığı açıklamada YPG'ye silah yardımında bulunulacağı bildirildi.

İsrailli üst düzey bir yetkili, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyindeki birliklerini geri çekme, "Kürtleri kendi kaderine terk etme" ve İran ile müzakere etme planlarının ardından İsrail'in şaşkınlık yaşadığını söyledi.

 

SİLAH DESTEĞİ VERECEK 

 

'İsrail'in gerektiğinde Kürtleri Türkiye'ye karşı korumak ve desteklemek için çeşitli önlemler alacağını' da öne süren yetkili 'Kürtlere yapılacak herhangi bir saldırıda İsrail'in Türk güçlerine karşı askeri eylemde bulunmayacağını ancak zorlukları aşmak ve silah sağlamak gibi farklı destekler sağlayabileceğini' söyledi.

Yetkili, "İsrail'in, Suriye savaşı sırasında IŞİD ile çatışan ve onları mağlup eden Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere yönelik desteğin kaldırılması konusunda endişeli olduğunu" söyleyerek, güvenlik alanında İsrail'in Kürtlerle koordinasyonu bulunduğunu ve ilişkilerin çok iyi olduğunu savundu.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.