Anaokulu öğrencilerine -25 derecede buzlu su ile egzersiz

Anaokulu öğrencilerine -25 derecede buzlu su ile egzersiz

Rusya'nın Krasnoyarsk kentinde devlete bağlı bir anaokulunda müfredatın bir parçası olarak okul bahçesinde soyunan minikler üzerlerine bir kova buzlu su döküyor.

Krasnoyarsk’taki 317 numaralı bir devlet anaokulunda çocukların bahçede üzerlerine buzlu su döktükleri bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Hava sıcaklığının -25’ten düşük olmaması kaydıyla, saunaya girdikten sonra çocuklara uygulatılan bu yöntemle sağlıklı kalınacağına ve bağışıklığın güçlendirileceğine inanılıyor.

 

AİLELERDEN DESTEK

Daily Mail’in aktardığına göre, anaokulunda çocuklar bahçede iç çamaşırlarıyla kendi üzerlerine soğuk su döküyor. Çocuklara ayrıca soğuk havada nefes alma egzersizleri öğretiliyor. Ailelerin çoğu çocuklarının etkinliğe katılmasına izin veriyor.

Öğretmenlere göre, buzlu su etkinliğine katılan öğrenciler daha aklı başında, dengeli ve iyimserler. Daha iyi organize oluyorlar. Ayrıca etkinlik zorunlu tutulmuyor.

Etkinliği destekleyen öğretmen Lyubov Daniltsova, “Doktorumuz bu etkinliğe katılan öğrencilerin grip sezonunu daha kolay atlattığını doğruluyor” ifadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.