Bahçeli konuştu! Meclis ertelendi: Emekli maaşına ek zam geliyor

Bahçeli konuştu! Meclis ertelendi: Emekli maaşına ek zam geliyor

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin emekli maaşlarına yapılacak yüzde 25 zammın yetersiz olduğunu belirtmesinin ardından emekli ve memur zammını görüşmek için saat 15:00'te toplanacak olan Meclis Genel Kurulu ertelendi.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Son dakika gelişmesine göre, emeklilere yüzde 25 zammın görüşüleceği TBMM Genel Kurulu ertelendi. CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, "Genel Kurul’a zam teklifinin gündeme gelmesini bekliyorduk. Yarına alındı. Teknik sebepler gösterilebilir. Saat 15.00’te Genel Kurul başlayacak. Onun yerine Uluslararası sözleşmeler görüşülecek. Yarın saat 14.00 itibarıyla Genel Kurul gündemine zam teklifinin gelmesi bekleniyor" dedi.

Genel Kurul'un ertelenmesinde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Emekliye 8 bin 77 TL seyyanen zam verilmeli" çıkışının etkili olduğu belirtiliyor.

Bahçeli, "Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir" demişti.

Bahçeli'nin bu çıkışının ardından Meclis kulislerinde "Emekli zammı artacak mı?" sorusuyla ilgili çarpıcı bilgiler dolaşmaya başladı. Bütçe Komisyonu'na gelen yasada emekli zammına ilişkin herhangi bir teklif yoktu ancak önerge ile yüzde 25 zam uygulanması kararlaştırılmıştı.

 

EMEKLİ ZAMMI ERTELEBİLİR

 

Bu şekli ile Genel Kurul’a sunulan teklifin teknik olarak düzenlenmesinin yapılabileceği ifade ediliyor. Böylece Bahçeli’nin seyyanen zam talebinin yasa önerisine eklebileceği öğrenildi. Ancak bu konuda tam bir netlik olmasa da gündeme gelen iddia şimdiden milyonlarca emekliyi heyecanlandırmış durumda.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.