Apple'ın kurucu ortağından flaş Bitcoin açıklaması

Apple'ın kurucu ortağından flaş Bitcoin açıklaması

Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, fiyatı 700 dolardayken satın aldığı tüm Bitcoin’leri sattığını söyledi.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'In kurucu ortaklarından Steve Wozniak, İsveç'in Stockholm kentinde bulunan Nordic Business Forum’da kendisine sorulan soruları yanıtladı. Gelen bir soru üzerine fiyatı 700 dolarken Bitcoin'e yatırım yaptığını belirten Wozniak Bitcoin piyasasından çekildiğini açıkladı.

gggg-001.jpg

Geçtiğimiz aylarda 20 bin dolar seviyesine kadar ulaşan Bitcoin son dönemlerde yaşadığı düşüş ile adından söz ettiriyor. Bu duruma dikkat çeken Wozniak "Mutluluğumun en önemli parçası endişeli olmamam. Bu yüzden hepsini sattım" açıklamasında bulundu.

-DEĞER KAYBI WİNKLEVOSS KARDEŞLERİ DE ETKİLEMİŞTİ-

Bitcoin ve kripto para dünyasının en popüler yatırımcıları ise ABD’li Winklevoss kardeşler. İkiz kardeşler 2012 yılında 120 bin Bitcoin satın almış bu yatırımlarına 65 milyon dolar yatırmışlardı. Fortune dergisi, ikizlerin sanal para birimini 120 dolar değerindeyken satın almaya başladığını yazmıştı.

Geçtiğimiz hafta 14 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin son günlerde yaşadığı sert düşüş ile gündemde. Söz konusu değer kaybı kuşkusuz Winklevoss kardeşleri de etkiledi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Winklevoss kardeşler Bitcoin'in son günlerde yaşadığı değer nedeniyle sadece birkaç günde 350 milyon dolar kaybetti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.