Apple'ın üretim tesisinde bir intihar daha!

Apple'ın üretim tesisinde bir intihar daha!

Foxconn’un iPhone üretim tesisinde geçtiğimiz Cumartesi bir işçi fabrikanın çatısından atladı ve hayatını kaybetti. İşçinin intiharının arkasındaki sebebin kötü çalışma koşulları olduğu düşünülüyor.

China Labor Watch (CLW)’in doğruladığı habere göre, Zhengzhou şehrinde yaşayan 31 yaşındaki Li Ming, yalnızca iki aydır Foxconn’un iPhone üretim tesisinde çalışıyordu ve yurtlarında yaşıyordu. İki ayın sonunda ise geçtiğimiz Cumartesi akşamı fabrikanın çatısından atlayarak intihar etti.

CLW, olayın doğruluğundan emin olmak için intiharın görüntülerini buldu. İntiharın sebebi ise hala bilinmiyor. Apple’ın son telefonu iPhone X’ler da bu tesiste üretiliyor.

2010 yılında Foxconn fabrikalarındaki intihar dalgası teknoloji dünyasını çok etkilemişti. O dönem Apple ise çalışma koşullarından dolayı tepki almıştı, CLW’de Foxconn’u bazı intiharlardan dolayı sorumlu tutmuştu. Li Ming’in intiharından sonra iPhone üretim tesislerindeki zorlu çalışma koşulları iddiası tekrar gündeme geldi. Foxconn’dan ise olayla ilgili yorum taleplerine cevap gelmedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.