Arap Birliği'nden Türkiye'ye karşı hamle

Arap Birliği'nden Türkiye'ye karşı hamle

Türkiye YPG/PKK'yı bitirmek için Suriye'de amansız bir mücadele içindeyken Arap Birliği'nden yine Türkiye'yi hedef alan eleştiriler geldi. Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zaki Libya'da Türkiye hakkında skandal bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin PKK/YPG'ye yönelik Suriye'de düzenlediği operasyonlar karşısında rahatsız olan Arap Birliği'den çok tartışılacak bir açıklama geldi. Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zaki, Türkiye’nin Libya da dahil Arap ülkelerinin iç işlerine müdahalesinin artması nedeniyle endişe duyduklarını belirtti. 

ZAKİ: TÜRKİYE'NİN MÜDAHALESİ ENDİŞE YARATIYOR

Zaki, “Ankara’nın Libya, Suriye ve Irak gibi Arap ülkelerine müdahalesinin arttığını gözlemliyoruz. Bu müdahale endişe yaratıyor zira iyi komşuluk ilkeleriyle örtüşmüyor” ifadelerini kullandı. 

LİBYA HAKKINDA AÇIKLAMA

Libya’daki son gelişmeleri değerlendiren Zaki, “Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Serrac’ın ateşkes sağlanmasını ve kapsayıcı siyasi sürece geçişi öngören, Libya’yı mevcut durumdan çıkaracak olan Kahire’nin inisiyatifine olumlu yaklaşır” dedi. 

Zaki, Libya’da Suriye senaryosunun tekrarlanmasını istemediklerini belirtti. 

 

DAHA ÖNCE DE TÜRKİYE'YE İHANET ETMİŞLERDİ

Her fırsatta Türkiye aleyhtarlığı yapan Arap ülkelerinin Doğu Akdeniz ve Libya konusunda Türkiye'ye cephe alması ise ilk değil. Suudi Arabistan daha önce de Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları yapan Türkiye'nin karşısında ittifak yapan Avrupa ve Rumlarla işbirliği yapmıştı.

 

ihanet.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.