Araştırmacılardan dünyayı şok edecek iddia! Koronavirüs İtalya'da daha önce yayılmış olabilir

Araştırmacılardan dünyayı şok edecek iddia! Koronavirüs İtalya'da daha önce yayılmış olabilir

İtalyan araştırmacılar koronavirüsün İtalya'da daha önce yayılmış olabileceğini iddia etti.

Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde ortaya çıktığına inanılan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Milano'da bulunan Mario Negri Farmakolojik Araştırma Enstitüsü Direktörü İtalyan doktor ve araştırmacı Giuseppe Remuzzi, 2019'un özellikle Kasım ve Aralık aylarında Lombardiya bölgesinde normalin üzerinde grip ve zatürre vakası kaydedildiğini söyledi.

Remuzzi, bu nedenle Kovid-19'un Çin'den daha önce Lombardiya bölgesinde görülmüş olabileceğini ve insanların bilgisi dışında yayıldığını iddia etti.

Milano Üniversitesi'nde epidemiyoloji ve tıbbi istatistik profesörü Adriano Decarli ise 2019 Ekim ve Aralık ayları arasında Milano ve Lodi arasındaki bölgede zatürre ve grip nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısında ciddi artış yaşandığının tespit edildiğini ifade etti.

Net bir sayı veremeyeceğini ancak yüzlerce kişinin zatürre ve grip benzeri semptomlarla hastaneye kaldırıldığını belirten Decarli, bunlardan bazılarının ise hayatını kaybettiğini söyledi. Decarli, korona virüs salgınının daha önce İtalya'da görülüp görülmediğini anlamak için bu vakaların hastane kayıtlarını ve diğer klinik detaylarını incelediğini ifade etti.

Kısa süre önce Çinli doktor Zhong Nanshan, Çin'in korona virüsü bildiren ilk ülke olmasına rağmen, hala nereden geldiğinin net olmadığını belirtmişti. Son verilere göre Lombardiya'daki ilk vakanın, Ocak ayı sonlarında bir İtalyanın Kovid-19 taşıyan bir Çinli ile temas etmesi sonucu bulaştığı düşünülüyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.