Arınç yine ters düştü

Arınç yine ters düştü

Bülent Arınç, ''Kızlı erkekli evler'' konusundan sonra, şimdi de bedelli askerlik konusunda ters düştü.

ANKARA - ''Kızlı erkekli evler'' konusunda yaptığı açıklama ile Başbakan Erdoğan ile ters düşüp ''Benim özgül ağırlığım var'' tepkisini gösteren Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, şimdi de bedelli askerlik konusunda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile ters düştü.


Arınç, geçen yıl Kasım ayında yapılan AKP'nin Kızılcahamam toplantısında ''Kızlı erkekli evlerin denetlenmesi''konusunda ''Bu haberler asparagastır. Bizim böyle bir yetkimiz yok. Başbakanın da böyle bir ifadesi yok'' demiş ancak Başbakan Erdoğan bu konuyu doğrularak Arınç'ı zor durumda bırakmıştı.

BAKAN DOĞRULADI


Arınç, 4 Kasım 2013 günü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, bedelli askerlik konusuna da değinerek''Her sene bedelli askerlik çıkacak bir durum yok. Yakın zamanda bedelli askerlik düşünülmemektedir'' demişti.

Ancak aradan 2 ay geçtikten sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yeni bedelli için yeşil ışık yaktı ve ''70 bin başvuru oldu hedefine ulaştı. Hala talep var ama bu talebi ihtiyaç sahibine de sormak lazım. Elini taşın altına koyanların görüşünü almak lazım. Nisan ayında bir torba yasa daha getireceğiz. O yasaya kadar Genelkurmay Başkanlığı’nın görüşünü alırız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.