Artık o suçu işleyene damga basılacak

Artık o suçu işleyene damga basılacak

Yapılan açıklamada, çocuk istismarcılarına verilecek pasaportun arka kapağının iç tarafında, "Hamili, reşit olmayan kimseye karşı cinsel istismardan suçlu bulunmuştur ve (ABD yasası uyarınca) cinsel suçlu kategorisinde yer almaktadır." ibaresi yer alacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, çocuklara cinsel istismarda bulunduğu tespit edilenlerin pasaportları iptal edileceği ve durumlarına ait "tanıtıcı" bilgilerin yer alacağı yeni pasaport için başvurusu yapmaları gerektiği bildirildi.

Çocuk istismarı suçlularının, farklı seyahat belgelerine de sahip olmayacak.

ABD pasaportlarını veren Dışişleri Bakanlığı, ABD İç Güvenlik Bakanlığına bağlı Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesinden isimleri alınır alınmaz ilgili kişilere tebliğde bulunulacağını söyledi.

Uygulamadan etkilenecek pasaport sahipleri, yeni düzenleme yürürlüğe girene kadar mevcut pasaportlarıyla yurt dışına gidebilecek göçmenlik ve iç güvenlik görevlilerinin bu listeyi ne zaman oluşturacağı henüz açıklanma yapılmadı.

Öte taraf, Dışişleri Bakanlığı, pasaportlarda yer alacak ifadenin, söz konusu kişilerin ABD'den çıkışını engellemeyeceği ve pasaportların geçerlilik süresini etkilemeyeceğini belirtti.

Siyasetcafe.com

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum