Ataman’dan kızlarına vize vermeyen Almanya’ya Can Dündar göndermesi!

Ataman’dan kızlarına vize vermeyen Almanya’ya Can Dündar göndermesi!

Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, THY Euroleague'de Final Four'a ev sahipliği yapan Köln'e gitmek için Almanya'nın kendilerine vize problemi çıkartmasını Can Dündar örneğiyle açıkladı.

Avrupa şampiyonu koç, "Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kızlarıma vize vermedi. İstedikleri her türlü belgeyi verdik. Kızlarım, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı muhalefet yapan, Almanya'da da çok bulunan insanlar gibi değiller" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes, Almanya'nın Köln şehrinde THY Euroleague şampiyonluğunu kazanarak, Final Four öncesi vize krizi çıkartan Alman hükümetine en güzel cevabı verdi. Lacivert-Beyazlılar'ın başarılı koçu Ergin Ataman'ın her başarısında yanında yer alan kızları ise bu kez babalarının yanında olamadı. Çünkü, Can Dündar'a vize veren Almanya, Ataman'ın kızlarına vize vermedi!

Ataman'ın kızları, kariyerinin en başarılı gününde babalarının yanında olamama üzüntüsü yaşıyor. ABD'de üniversite okuyan ve Köln'deki Final Four'da babalarının yanında olabilmek için Türkiye'ye gelen Gizem ve Ceren Ataman, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Almanya'ya gidememenin üzüntüsünü ve hayal kırıklığını yaşadıklarını belirten Ceren Ataman, "İstanbul'a gelir gelmez vize işlemlerine başladık. Takımın uçağına yetişemeyebilirdik ama babam bizim için perşembe gününe de bilet almıştı. Vize alırız diye düşünüyorduk. Diğer takımların aileleri giderken böyle bir şey söz konusu olmaz diye düşünmüştük. Perşembe günü babam bize 'Vize başvurularınızı kabul etmiyorlar' diye mesaj attı. Çok üzüldük. Orada olmayı çok isterdik. İki doz aşımızı da olduk. Aşımızı yaptırdığımızı için vize verilmesi gerekiyordu. Bu durumun salgınla alakasız olduğunu düşünüyorum. Bilerek yapılmış gibi hissettim." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs gerekçesiyle Almanya'nın kendilerine vize vermemesini inandırıcı bulmadığını aktaran Ataman, "Bilerek yapıldığını ve ayıp olduğunu düşünüyorum. ABD'de ve başka bir ülkede hiçbir zaman böyle bir şeyle karşılaşmadım. Müslümanlıkla ilgili olabilir. Bunun ırkçılık olduğunu düşündüm." diye konuştu.

'SİYASİ SEBEPLERDEN OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM'

Almanya'nın vize kararının siyasi olabileceğini düşündüğünü belirten Gizem Ataman ise şunları söyledi:

"Sporcuların ailelerine ve basın mensuplarına vize verilmediği haberleri çıkınca biz de üzüldük. Bize de vize verilmeyecek diye korktuk. Daha sonra ret almamak için 'Pasaportlarınızı geri çekin' şeklinde haber geldi. Bunun salgın nedeniyle olduğu söyleniyor ama biz iki doz Kovid-19 aşımızı da olduk. Bu, pasaportlarımızda vardı. Yıkıldık, çok üzüldüm. Orada babama destek olmayı çok istiyordum."

"Çok pandemiyle ilgisi olmayan bir karar. Eğer pandemiyle ilgiliyse zaten aşımız var ve tehlike oluşturmuyoruz. Pandemiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Türklerle olan anlaşmazlık nedeniyle olabilir. Almanların Türkleri sevmemesi gibi bir şey olabilir. Bu, sadece bize yapılmış bir şeydi. Sadece Türklere olması bana biraz garip geldi. Siyasi sebeplerden olabilir diye düşünüyorum."

"Kupayı kardeşimle babamın birlikte kaldırdığını görmek gurur verici anlardı" diyen Ataman, şunları kaydetti:

"Maçları ölerek izledik. Kalbimiz çıkacaktı. Final maçı bittiği an anneme ve kardeşime sarıldım. Babamın konuşmalarını ve babam hakkında söylenenleri dinlemek gurur vericiydi. Babam olduğu için bir kez daha gurur duydum. Babam için çok mutlu oldum. Anlatamam o duyguları. Bu bir başlangıç. Avrupa çapında bir sürü başarısı var. Bu, tek Avrupa Ligi kupası olmayacak. Önünde kesinlikle daha büyük başarılar var."

Canlı yayında Türkçe konuşmasını da değerlendiren Ataman, "Türkler çok önemli bir millet. Avrupalılar Türkçeyi biraz öğrensinler. Türkçe çok önemli bir dil. Dünyada Türkçe konuşan çok insan var. Nasıl İspanyollar diliyle konuşuyorsa ben de Türkçe konuştum. Tabi ilk aklıma gelen Türk bayrağı için canını siper eden askerlerimiz, şehitlerimiz geldi aklıma. Gazilerimize Türkiye'yi Türk bayrağı için canını siper eden askerlerimize polislerimize minnettarım. Bu kupayı kazanırken biz kendimizden çok bu Türkiye'yi yukarıya taşımak isteyen insanların canını siper etmesi geldi aklıma. Planlanmış bir konuşma değildi." dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.