Atina kaygılı: Türkiye ile ilişkiler daha da kötüleşebilir

Atina kaygılı: Türkiye ile ilişkiler daha da kötüleşebilir

Türkiye'deki darbe girişimden sonra Yunanistan'a kaçan 8 askerin iki ülke arasında yarattığı sıkıntılar devam ederken Atina'da, askerlere ilişkin alınabilecek yeni kararların etkisiyle ikili bağların daha da kötüleşmesinden “kaygı” duyulduğu vurgulandı.

Kathimeri gazetesi, Atina İdari Mahkemesi'nin, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden birine tanınan iltica hakkına, Yunan Hükümetinin itirazı konusundaki kararını bu hafta vermesinin beklendiğini hatırlattı.

Türk subayına ilişkin kararın, ikili ilişkilere dair kaygıları körüklediği ifade edilen haberde, "Türk yetkilileri sekiz askerinin iadesinde ısrar ederken ve Ege'deki gerilimler yükselirken Atina'da Yunan-Türkiye bağlarının daha da kötüleşmesinden korkuluyor" ifadelerine yer verildi.

-"ATİNA'NIN BASKI ALTINA GİRMESİNDEN KORKULUYOR"-

Atina İdari Mahkemesi'nin bu hafta vermesi beklenen kararının "geçici" bir hüküm olacağını, mahkemenin meselenin kapsamlı olarak Şubat ayında inceleyeceğinin belirtildiği habere göre, mahkeme nihayetinde asker ve yedi arkadaşının ilticası yönünde karar vermesi durumunda Atina'nın Ankara'nın baskısı altına girmesinden korkuluyor.

Kathimerini, iltica başvurularının mahkeme tarafından reddedilmesi halinde ise sekiz askerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını belirterek, "Bu arada, Ankara, Adalet Bakanı Stavros Kontonis'in sekiz askerin Türkiye'de itham edildikleri suçlar nedeniyle Yunanistan'da yargılanması önerisini kabul ederse Atina'nın ne yapacağı belirsizliğini koruyor. Hukuk uzmanları, bunun mümkün olmasını bile sorguluyorlar” açıklamasında bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.