Avrupa'da içki satışı gerçekten kısıtlı mı?

Avrupa'da içki satışı gerçekten kısıtlı mı?

Türkiye'de tam kapanma sürecinde içki satışının yasaklaması ile ilgili tartışmalarda İçişleri Bakanı Soylu İngiltere, Fransa ve Almanya'da da böylesi kısıtlamalar yapıldığını belirtti. Peki, bu ülkelerde durum ne?

Türkiye’de uzun zamandır sokağa çıkma yasaklarında uygulanan alkollü içki satış yasağı 17 günlük tam kapanmada da geçerli olacak.

Bu konuda tepkiler gelince yetkililer de savunmaya geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında dünyada birçok ülkede de kısıtlamalar olduğunu söyledi, Avrupa'dan örnekler verdi.

Peki salgın tedbirleri kapsamında alkollü içki satışıyla ilgili diğer ülkelerde uygulamalar nasıl?

Avrupa'da topyekün bir içki satış yasağı var mı? Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da ne zaman ve hangi koşullar oluşursa alkollü içki satışı kısıtlanıyor?

İçkinin tamamen yasaklandığı ülkelerdeki durum ne?

Almanya'da eyaletler arasında farklılıklar var. Akşamdan sonra satış yasak olduğu yerler var. Kamuya açık alanlarda içki içmek yasak. Satın almak değil. Bavyera Eyaleti tam yasakladı ama mahkeme engelledi. Geçtiğimiz yıl Hamburg'da korona tedbiri gerekçesiyle 3 gün alkol satışı yasaklanmıştı.

Koronavirüsle mücadelede sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetildiği Hamburg kentinde kalabalık toplanmalar gerekçe gösterilerek 3 gün alkol satış yasağı kararı alındı. Ancak yasak hukuken tartışmalı.

Fransa'da 7-6 arası sokağa çıkma yasak ama içki satışı serbest. Yyalnızca sokak partileri barlar kapalı, gel al serbest.

İngiltere'de şimdi serbest ama önceden satışı yasaklanmıştı. İtalya'da satış serbest Tam yasak Hindistan Tayland ve Güney Afrika'da var.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.