Ay’a ilk kez bir kadın astronot ayak basacak

Ay’a ilk kez bir kadın astronot ayak basacak

Uzay NASA’dan gelen açıklamaya göre dünyanın uydusu Ay’a "Viper" isimli hareketli bir robot gönderilecek ve bu görevde ilk kez bir kadın astronot Ay’a ayak basacak.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay NASA’dan gelen açıklamaya göre dünyanın uydusu Ay’a "Viper" isimli hareketli bir robot gönderilecek ve bu görevde ilk kez bir kadın astronot Ay’a ayak basacak. Geçtiğimiz Cuma günü Washington'daki bir uzay konferansında konuşan NASA yöneticisi Jim Bridenstine, NASA yöneticileri ayrıca yaptığı açıklamada "bu kez Ay’a kalmak üzere gidiyoruz" dedi.

Ay’a gönderilecek olan “Viper” isimli robot Ay'ın güney kutbuna inerek bölgenin yakın fotoğraflarını çekeceğini ve toprak örnekleri toplayacağını açıkladı. Viper'ın 2022 yılının Aralık ayında Ay yüzeyine inmesi planlanmakta.

NASA daha önce "Artemis" projesi dahilinde 2024 yılına kadar Amerikalı astronotların yeniden Ay yüzeyine ineceğini ve Ay yüzeyine inecek iki kişilik ekipte en az bir tane kadın astronot olacağını duyurmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bridenstine, "Tabii bunların ikisi de kadın olabilir" dedi. Bugüne dek Ay'a ayak basan astronotların tamamı erkeklerden oluşmuştu.

Bridenstine ayrıca, "Bu sefer Ay'a kalmak üzere gidiyoruz. Çok daha uzun zaman dilimleri boyunca kalacağız" dedi. Bridenstine, "Mars'ta yeniden kurulabilecek olan her şey için bir mimari inşa ediyoruz" diye konuştu.

Bu görevde NASA, Amazon kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin ve Elon Musk'ın SpaceX şirketi gibi uluslararası ve ticari ortaklarla işbirliği yapacak ve Ay üzerinde halihazırda bulunan kaynakları kullanacak.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.