Ayetullah Ali Hamaney öldü mü?

Ayetullah Ali Hamaney öldü mü?

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hayatını kaybettiğine dair sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan iddiaların asılsız olduğu açıklandı.

Bazı basın organlarında ve sosyal medyada İran'ın dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in öldüğü yönünde iddialar gündeme geldi.

Yapılan haberlerde, "Ayetullah Ali Hamaney'in sağlık durumunun ağırlaştığı ve hayatını kaybettiği, ve Hamaney'in yetkilerini oğluna devrettiği iddia edildi.

İDDİALARIN ASILSIZ OLDUĞU AÇIKLANDI

siyasetcafe yazarı ve emekli asker Volkan Kemal Ergenekon yaptığı açıklamada, Ayetullah Ali Hamaney'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Ergenekon, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; İran ile bizzat görüştüğünü ve Ali Hamaney'in vefat ettiğine dair haberlerin kesinlikle yalan olduğunu bildirerek, "İran ile bizzat görüştüm, sağlığı gayet iyidir." ifadelerini kullandı.

 

volkan-001.JPG

 

ALİ HAMANEY KİMDİR?

17 Temmuz 1939 yılında dünyaya gelen Ayetullah Ali Hamaney, İran İslam Devrimi’nin gerçekleşmesinin ardından İslam İnkılabı Yüksek Şurası üyeliğine atandı. 1979 yılında İran Savunma Bakan Yardımcısı olan Hamaney, Tahran milletvekili olarak da meclise girdi.

İran-Irak savaşı döneminde önemli askeri görevler alan Hamaney, 27 Haziran 1981 tarihinde bir camide yaptığı konuşma sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralandı ve bir elini kaybetti.

1981 yılından 1985 tarihine kadar İran Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Hamaney, 3 Haziran 1989 tarihinde Ayetullah Humeyni’nin vefat etmesinin ardından yeni dini lider olarak seçildi. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.